Désirée van Dijk - Attema
Désirée van Dijk - Attema Marieke Balk Fotografie

#DOESLIEF

Column

Zo rond augustus zie je de kruidnoten in de winkel liggen. En dan duurt het nog maar even totdat de discussie over Zwarte Piet losbarst. Die discussie is stevig, dus het gemopper over Sint-Maarten als aanslag op kindergebitten valt daarbij in het niet. Tenzij Sint-Maarten op een zondag valt, want dan is het toch weer onderwerp van gesprek.

Door naar kerst, met in je geheugen berichten van voedselbanken die onvoldoende voorraden hebben, terwijl je enorme hoeveelheden boodschappen in winkelwagens ziet verdwijnen en pakketbezorgers overuren draaien. Parkeerplaatsen staan vol en mensen doen gehaast hun boodschappen. Kerstborrels, logés, gasten, huis versieren, er is zoveel te doen!

En dan de jaarwisseling, is dat nou feest of oorlog? Met of zonder vuurwerk, en dan tegen alles, of tegen knallen en vóór siervuurwerk. Nieuwjaarsrecepties die tegelijkertijd vallen, keuzes maken en ook eens een keer nee zeggen.

En verder? Voor mij lekker opruimen, ruimte maken in huis en hoofd en genieten van deze eerste weken van het nieuwe jaar.

Op 1 januari ben ik begonnen met een etentje voor vrienden. Ook ik had veel te veel gekocht en we aten de koelkast nagenoeg leeg, inclusief de toastjes die ik van overgebleven oliebollen had gemaakt. En de dagen worden alweer langer. Een fijner begin van het nieuwe jaar is er eigenlijk niet.

Ik vind dat er in november en december wel heel veel prikkels zijn. En dan gaat het niet alleen over veel eten, dure cadeaus en mooie kleren, maar er zijn ook heel veel meningen. Wat mooi of warm zou kunnen zijn, verdeelt mensen en roept agressie op. Een mening van iemand is een standpunt waar een ander met gestrekt been in gaat.

Met de #DOESLIEF campagne met veel voorbeelden van onaardig gedrag, houdt SIRE Nederland een spiegel voor. Niemand wordt beter van onaardig gedrag en aardig gedrag loont. Een goed voornemen voor het nieuwe jaar.

Op 7 januari is de nieuwbouw van Heerenhage in Heerenveen van start gegaan. Eindelijk is de eerste paal de grond in geboord. Wat een prachtig begin van 2020, het worden mijn roaring twenties. #DOESLIEF en ben blij voor mijn team en voor mij.

Désirée van Dijk-Attema
Directeur van Aldlânstate in Leeuwarden en Heerenhage in Heerenveen

Afbeelding
Achter de doeken van Aerial Yoga Sport 3 uur geleden
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 15 uur geleden
Afbeelding
FryslânDOK: Prins Dokkum Cultuur 17 uur geleden
Gerrit en Els willen nooit meer weg uit Heerenhage.
Op pad met camper, boot of motor, maar altijd komen Gerrit en Els weer thuis in Heerenhage Wonen 23 uur geleden
Afbeelding
De Bibliotheek en Steunpunt de Barones bieden hulp bij belastingaangifte Verhalen uit de buurt 27 mrt, 10:00
Afbeelding
Van Dal mannenmode viert Waanzinnige Winkelweek Algemeen 27 mrt, 08:00
Afbeelding
Groot onderzoek naar koopgedrag in Fryslân eind maart van start Politiek 26 mrt, 18:00
Afbeelding
Charmante en grappige Jip op zoek naar een nieuw thuis Verhalen uit de buurt 26 mrt, 12:00