woensdag 12 augustus, 2020 03:22
Logo rondomvandaag.nl/heerenveen
Sauna & Wellness de Woudfennen is er klaar voor
Sauna & Wellness de Woudfennen is er klaar voor (Foto: Johan Vogelzang)

Weer volledig ontspannen genieten bij Sauna & Wellness De Woudfennen

  Bedrijf in beeld

Sauna & Wellness De Woudfennen is weer volledig open, alle faciliteiten zijn vanaf 1 juli weer te gebruiken bij het wellnessresort. De enige restricties zitten in het aantal bezoekers, daarom moet je vooraf reserveren om zeker te weten dat er nog een plekje voor je vrij is.

De negen verschillende sauna’s, het zwembad, de twaalf hotelkamers, de zonnige ligweide waar je vanaf je ligstoel met een drankje in je hand kunt ontspannen, het restaurant, het terras, de beautybehandelingen, de yogalessen, het fitnesscentrum met desgewenst personal trainer: alle elementen van het uitgebreide wellnessresort staan weer volledig tot je beschikking.

Ontspanning voor gasten
“Ons personeel heeft verschillende trainingen gehad in het omgaan met de corona-regels waardoor het voor onze gasten niet of heel weinig voor overlast zal zorgen. Want onze gasten zijn hier voor hun ontspanning en die ontspannen sfeer houden we er graag in”, zegt mede-eigenaar Frank Smits. Samen met André Brouwer is hij op 1 januari dit jaar eigenaar geworden van De Woudfennen.

Frank en André vielen met de coronaperikelen meteen met hun neus in de boter: 3,5 maanden moest de zaak dicht. “We hebben die periode benut om onderhoud te doen en hebben onder andere een overdekte entree gemaakt, zodat aankomende en vertrekkende gasten niet buiten in de regen hoeven te wachten.”

Overkapping van 20 meter bij entree
De overkapping heeft een lengte van maar liefst twintig meter, zodat je als gast niet in de regen hoeft te staan als je er wordt gebracht of opgehaald. Het is een verdere vervolmaking van het wellnessresort dat haar bestaansrecht ruimschoots heeft bewezen in de dertig jaar dat het bestaat.

Vanuit je hotelkamer rechtstreeks met badjas intern doorlopen naar de sauna’s en naar het restaurant voor je ontbijt met knapperige broodjes en heerlijke croissants, geeft het wellnessresort ook een extra dimensie. Het is erg ontspannend en rustgevend en makkelijk dat je als gast niet steeds door de buitenlucht hoeft te lopen. De buitenlucht kun je opzoeken op het ontspannen terras en de prachtige zonneweide met heerlijke ligstoelen.

Hotel in combinatie met wellness

Om te vieren dat De Woudfennen weer helemaal tiptop en gereed is voor gasten, kun je momenteel gebruik maken van de speciale arrangementen waarmee je voor een combinatieprijs gebruik kunt maken van de faciliteiten van het hotel en van het uitgebreide wellness resort met de negen sauna’s.

Sporten en beauty kun je los reserveren

Bovendien kun je bij De Woudfennen de beauty-arrangementen, de yoga en/of de sportfaciliteiten ook los van elkaar reserveren. Frank: “Je kunt bij ons bijvoorbeeld zelfs gebruik maken van een personal trainer bij het sporten, al hoeft dat natuurlijk niet.” Ook voor het sporten in combinatie met saunabezoek zijn er speciale aanbiedingen bedacht waar de gasten van mogen profiteren.

“We moeten weer laten zien en horen dat we er zijn, dat we weer open zijn”, zegt Frank. De vaste gasten weten De Woudfennen alweer te vinden, die hebben het gemist tijdens de corona-sluiting van 3,5 maanden. De eerste vaste gast stond al voor de deur te trappelen van positief ongeduld toen op 1 juli het resort weer open ging.

Beauty Instituut ook weer geopend
Het Beauty Instituut is eveneens één van de pareltjes van Wellness & Beauty De Woudfennen. De specialisten behoren tot de top van de salons en doen gezichtsbehandelingen, lichaamsbehandelingen en massages. Dat mag nu ook weer, als men zich houdt aan de corona-voorschriften. De behandelingen in het Beauty Instituut zijn ook te reserveren zonder sauna entree.

Corona-virus gaat dood boven 80 graden Celsius

“In opdracht van onze branche is onderzoek gedaan naar wat het COVID-virus doet in ons soort bedrijven en het blijkt dat het virus bij een temperatuur boven de tachtig graden Celsius meteen wordt gedood”, zegt Frank die daar uiteraard erg blij mee is. “In ons zwembad wordt het virus ook meteen gedood, omdat het chloor daarvoor zorgt.”

Het enige waar je het dan nog van zou kunnen krijgen is via de luchtwegen, maar daar is ook voor gezorgd. De relaxte ligstoelen op de grote zonnige ligweide staan op anderhalve meter afstand van elkaar, er mogen maar twee mensen per tafel in het restaurant zitten waar dat normaliter vier of vijf zijn.

Alles wordt netjes en ontspannen met briefjes op de tafels uitgelegd aan de gasten, tussen sommige tafels zijn doorzichtige plastic schermen gemonteerd om virus-verspreiding via de luchtwegen te voorkomen. Ook bij de beauty-behandelingen wordt ervoor gezorgd dat het virus niet overgedragen kan worden.

“We hebben er echt alles aan gedaan”, zegt Frank. “Het personeel heeft een extra opleiding gedaan, we hebben praktische maatregelen genomen, alles is er nu weer helemaal klaar voor zodat onze gasten weer diezelfde ontspannen en fijne behandeling krijgen die ze hier altijd hebben gehad en iedereen hier weer heerlijk kan genieten en relaxen zoals altijd.”

Meer berichten