Algemeen directeur Ard de Graaf van SC Cambuur met de volledig elektrische Volkswagen ID.3
Algemeen directeur Ard de Graaf van SC Cambuur met de volledig elektrische Volkswagen ID.3 Foto: FotoTekst.nl

Autotestdag 2020 met Ard de Graaf: “Als ik hier zou wonen, zou ik in zo’n Volkswagen ID.3 willen rijden!”

Autotestdag 2020 AUTOTESTDAG 2020

LEEUWARDEN - Als algemeen directeur van SC Cambuur rijdt Ard de Graaf dagelijks meer dan honderd kilometer heen en weer vanaf zijn woonplaats Heerde. De Graaf doet dit in zijn Audi Q3 sportback, omdat hij graag hoog, goed en veilig wil zitten. Toch is hij laaiend enthousiast over de Volkswagen ID.3: “voor kortere afstanden is het absoluut een monsterlijke auto”.

Op 13 oktober 2020 hebben diverse beroemde Friese artiesten, sporters en ondernemers de auto van hun dromen mogen testen. Bent u benieuwd in welke auto’s de andere BF’ers hebben gereden en wat zij daarvan vonden? Op onze site vindt u nog veel meer verhalen en interviews over de autotestdag! Zo testte de Friese artiest Elske DeWall de Mercedes GLA en jong talent van Cambuur Quinten Lamsma testte de Carver

De Graaf was sceptisch voordat hij in de Volkswagen ID.3 begon te rijden. Hij kiest zelf namelijk bewust voor een grote auto, voor de zitcomfort en veiligheid. Daarnaast is de Volkswagen ID.3 volledig elektrisch en dacht de Graaf op voorhand dat de batterij direct leeg zou lopen. Dat was echter absoluut niet het geval: “Sterker nog, Bert van den Akker (Bourguignon) verbaasde zich hoeveel batterij er nog op zat. Een stuk weg in het centrum van Leeuwarden lag eruit, dus ik moest helemaal om de stad heen rijden. Daardoor heb ik echt wel wat kilometertjes gemaakt.” Volgens van den Akker gaat een volle accu ruim 370 kilometer mee, zonder daar echt heel veel moeite voor te doen.

Naast het feit dat de accu vrij zuinig was, verbaasde de Graaf zich over hoe groot de auto daadwerkelijk is: “Het verbaast mij hoe groot hij is van binnen. Echt groter dan een Golf bijvoorbeeld. Je kunt makkelijk achterin zitten!” Ook was de Graaf positief over de snufjes die in de auto zaten: “Als je gaat zitten, start de auto direct en als je uitstapt gaat hij ook weer uit. Dat vind ik al een mooie eigenschap. Hij accelereert goed: je geeft gas en je bent weg, echt comfort!” 

Vooralsnog wil de Graaf zijn Audi echter nog niet inruilen voor de Volkswagen, gezien het aantal kilometers die de algemeen directeur op jaarbasis aflegt. De accu dient opgeladen te worden aan een laadpaal, wat ongeveer 5 uren in beslag zou nemen. Dat is voor de Graaf een belangrijke reden om nog te kiezen voor zijn huidige bolide. De Graaf denkt wel dat er in de toekomst steeds meer elektrische auto’s bij komen en dat er steeds meer mensen in zullen rijden: “Het rijcomfort van een elektrische auto is echt perfect en als je het gas intrapt spat je weg”. Wellicht als de techniek iets verder is, dat we dan de directeur van Cambuur in een volledig elektrische auto voorbij zullen zien komen.

Ondanks een sceptische blik op voorhand, heeft de Volkswagen ID.3 De Graaf dus toch weten te overtuigen: “een monsterlijke auto!”

Jacob Schram vertelt over de Volkswagen ID.3

Jacob Schram, Business Unit Manager Volkswagen bij Bourguignon, vertelt graag wat deze auto uniek maakt: “Tja, wat niet eigenlijk? Volkswagen is natuurlijk het grootste automerk in Europa en één van de grootste in de wereld. VW wilde dat de elektrische auto volwaardig, betrouwbaar en betaalbaar is. De VW ID.3 is die auto. Met de grootte van een Golf, de binnenruimte van een Passat, de korte draaicirkel van de Up en de snelheid van een GTI, bezit de Volkswagen ID.3 al het mooie van de Volkswagen-wereld. Doordat het batterijpakket tussen de wielen zit, heeft de ID.3 een comfortabele wegligging en dankzij de drie verschillende batterijpakketten heb je altijd een accu die bij uw dagelijkse wensen past.”

Bourguignon Leeuwarden
Jupiterweg 15, Leeuwarden
058 284 7000

“Deze auto heeft van alle werelden het beste”

Jacob Schram, Business Unit Manager Volkswagen bij Bourguignon
de volledig elektrische Volkswagen ID.3
de volledig elektrische Volkswagen ID.3
de volledig elektrische Volkswagen ID.3
de volledig elektrische Volkswagen ID.3
de volledig elektrische Volkswagen ID.3
de volledig elektrische Volkswagen ID.3
Het afkoppelen van de regenpijp.
Week van de Groene Tuin helpt Friezen op weg om tuin te vergroenen Natuur 1 uur geleden
Op deze plek in Katlijk komt straks een geweldige speeltuin, hopelijk met uw hulp!
Katlijk komt samen voor speel- en ontmoetingsplek Algemeen 7 uur geleden
Afbeelding
Achter de doeken van Aerial Yoga Sport 11 uur geleden
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 23 uur geleden
Afbeelding
FryslânDOK: Prins Dokkum Cultuur 27 mrt, 18:00
Gerrit en Els willen nooit meer weg uit Heerenhage.
Op pad met camper, boot of motor, maar altijd komen Gerrit en Els weer thuis in Heerenhage Wonen 27 mrt, 12:00
Afbeelding
De Bibliotheek en Steunpunt de Barones bieden hulp bij belastingaangifte Verhalen uit de buurt 27 mrt, 10:00
Afbeelding
Van Dal mannenmode viert Waanzinnige Winkelweek Algemeen 27 mrt, 08:00