Communicatie-adviseur Joël Heiner van de provincie Fryslân met de Hyundai Kona Electric
Communicatie-adviseur Joël Heiner van de provincie Fryslân met de Hyundai Kona Electric Foto: FotoTekst.nl

Autotestdag 2020 met Joël Heiner: “Geweldig, de Hyundai Kona Electric trekt veel sneller op dan eentje met fossiele brandstof”

Autotestdag 2020 AUTOTESTDAG 2020

LEEUWARDEN - Communicatieadviseur Joël Heiner van de provincie Fryslân is voor 95 procent lovend over de spiksplinternieuwe elektrische Hyundai Kona die hij een dag heeft mogen testen. “Werkelijk geweldig. Hij trekt snel op, veel sneller dan een auto met fossiele brandstof, je rijdt veilig want hij stuurt tegen als je over de lijnen van je weghelft dreigt te rijden en hij haakt in de cruise-control aan op je voorganger zodat je er niet tegenaan kunt botsen.”

Op 13 oktober 2020 hebben diverse beroemde Friese artiesten, sporters en ondernemers de auto van hun dromen mogen testen. Bent u benieuwd in welke auto’s de andere BF’ers hebben gereden en wat zij daarvan vonden? Op onze site vindt u nog veel meer verhalen en interviews over de autotestdag! Zo testte de Friese artiest Elske DeWall de Mercedes GLA en jong talent van Cambuur Quinten Lamsma testte de Carver

“Ik heb hem ‘tussen de middag’ een uur lang getest met mijn kinderen op de achterbank met een rit vanuit Leeuwarden naar Sint Annaparochie en weer terug. Ik heb de kinderen thuis gebracht en heb’m daarna in het stadsverkeer van Leeuwarden getest. In al die situaties voldeed hij uitstekend en beviel prima. De actieradius van 400/450 kilometer vind ik ook prima.”

Gedeputeerde Sietske Poepjes zou eigenlijk de Hyundai gaan testen, maar vanwege een verkoudheid en de daarmee gepaard gaande coronavoorzichtigheid liet zij tegen haar zin verstek gaan. “Joël heeft me zulke positieve verhalen verteld over deze elektrische auto dat het me nog meer spijt dat ik er niet in heb gereden”, zegt ze. “Zodra mijn verkoudheid over is en mijn agenda het toelaat wil ik ook eentje testen.”

Sietske heeft gehoord dat er zelfs voor haar als lastige inparkeerder uitstekende apparatuur in de Hyundai zit met camera’s op verschillende plekken, zodat inparkeren zelfs voor haar makkelijk wordt. “Ik durf er wel voor uit te komen dat ik daar legendarisch slecht in ben, daarom heb ik er ook zin in om dat te gaan testen. Bovendien, en dat is eigenlijk het belangrijkst, spreek de duurzame energie van een auto op elektriciteit mij enorm aan. Het is denk ik de auto van de toekomst.”

Joël Heiner vindt de Hyundai Kona op slechts één onderdeel niet perfect, namelijk qua bagageruimte. “De accu neemt helaas nogal wat ruimte in beslag. Als ik geen kinderen zou hebben was de Kona perfect voor mij geweest, maar als je een gezin met kinderen hebt is de bagageruimte wel een dingetje.” Hij geeft daarom twee eindcijfers. Als gezinsauto krijgt de Hyundai van hem een 8, als auto ‘zonder kinderen’ een ruime 9.

Jaap Terpstra van Van Mossel vertelt over de Kona Electric:

Jaap Terpstra, vestigingsdirecteur van Van Mossel Leeuwarden, weet wel wat deze auto zo bijzonder maakt: “De standaard uitvoering, de Comfort, is al rijkelijk uitgerust met onder andere airco en centrale deurvergrendeling, maar bij deze premium uitvoering zit echt alles op en aan. Lederen stoelen die heerlijk zitten, een uitmuntend geluidssysteem van Krell en een nauwkeurig navigatiesysteem. Je mist werkelijk niets. Met een actieradius van 385 kilometer kom je zeker op je bestemming en dankzij de vijf jaar Hyundai Garantie en acht jaar garantie op de batterij ga je ook nog vol vertrouwen op weg. Dankzij de automaat, waar deze auto mee is uitgerust, rij je ook nog eens superrelaxed. Je zou niet meer anders willen.”

Van Mossel Hyundai
Orionweg 51, Leeuwarden
058 204 5611

“De premium uitvoering, daar zit alles op en aan”

De Hyundai Kona Electric
Afbeelding
Afbeelding
Jaap Terpstra
De Hyundai Kona Electric
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
De Hyundai Kona Electric
De Hyundai Kona Electric
Afbeelding
Column Rijkele Dijkstra: Ons veilige gevoel Column 9 minuten geleden
Afbeelding
Column Melissa: Uit de kast komen is niet alleen bevrijdend voor jezelf, maar ook voor anderen Column 6 uur geleden
Afbeelding
De Hunebeddenjager: Een avontuurlijke ontdekkingsreis met Willem Donker Cultuur 8 uur geleden
Hoe ga jij Koningsdag vieren?
Activiteiten op Koningsdag in Heerenveen Algemeen 10 uur geleden
Afbeelding
Column Desirée van Dijk-Attema: Uitstellen Column gisteren
Afbeelding
Hondje Binky in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 23 apr, 14:00
Afbeelding
Rosie nieuw in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 23 apr, 13:02
Afbeelding
BROED, biodiversiteitsfestival - 11 mei 2024 - Alde Leie Evenement 23 apr, 12:00