Wout Zijlstra met de Citroën C5 Aircross
Wout Zijlstra met de Citroën C5 Aircross Foto: FotoTekst.nl

Autotestdag 2020 met Wout Zijlstra: “de Citroën C5 Aircross is een ‘beest’ van een wagen”

Autotestdag 2020 AUTOTESTDAG 2020

LEEUWARDEN - Krachtmens Wout Zijlstra voelt zich uitstekend op zijn gemak in de krachtbron die de elektrische Citroën C5 Aircross is. “Het is geen fourwheeldrive maar ziet er wel uit als een Landrover waarmee je zo door het land en het bos kunt rijden. De vering is sterk en toch net zo soepel als bij die oude Citroën, de Snoekebek.”

Op 13 oktober 2020 hebben diverse beroemde Friese artiesten, sporters en ondernemers de auto van hun dromen mogen testen. Bent u benieuwd in welke auto’s de andere BF’ers hebben gereden en wat zij daarvan vonden? Op onze site vindt u nog veel meer verhalen en interviews over de autotestdag! Zo testte de Friese artiest Elske DeWall de Mercedes GLA en jong talent van Cambuur Quinten Lamsma testte de Carver

De meervoudig Highland Games-kampioen uit Folsgare, eenmalig Sterkste Man van Nederland en meervoudig deelnemer aan Europese en Wereldkampioenschappen voor sterke mannen is enthousiast, onder andere over de kwaliteit van de stoelen. “Goed zitten is voor mij belangrijk want ik maak als keurmeester voor de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit veel kilometers door Nederland. Ik moet zeggen dat deze stoelen, met stoelverwarming, mij heel goed voldeden. Of de actieradius voldoende is voor mijn werk betwijfel ik, want ik werk van Limburg tot Schiphol en Delfshaven en rij ongeveer 70.000 kilometer per jaar. Het is niet handig als ik onderweg de accu moet opladen.”

“Mijn Volvo C60 is voor die lange afstanden bijzonder geschikt. Als de actieradius van elektrische auto’s groter wordt zal ik het zeker overwegen om over te stappen.” Hij heeft er ook vertrouwen in dat de Citroën C5 Aircross sterk genoeg is om zijn aanhangwagen te trekken die hij meeneemt naar de Highland Games-wedstrijden die hij organiseert. “Die stenen zijn niet licht, dus dat komt erop aan.”

Zonen Wout junior en Teade hebben de aircross even getest op de snelweg tussen Sneek en Bolsward en deze snelheidstest heeft de elektrische Citroën uitstekend doorstaan. Beide zonen hebben hun vader ook meteen allerlei handige technische snufjes uitgelegd. “En ik denk dat ik nog niet alles weet”, lacht Wout.

“Er zitten zoveel camera’s op dat je overdag en ‘s nachts perfect kunt inparkeren. De auto krijgt van mij het cijfer 9, want ik heb kwalitatief geen minpuntje kunnen vinden. Het is geweldig om te zien hoe de techniek steeds verder wordt ontwikkeld. Mijn zonen wilden hem al kopen, maar ik wacht nog even tot’ie een grotere actieradius heeft.”

Adam Bosma vertelt over de Citroën C5 Aircross:

Adam Bosma, vestigingsmanager van Wensink, legt uit wat de Citroën C5 Aircross zo uniek maakt: “De auto is uitgerust met progressive hydraulic cushions, een uniek systeem dat Citroën zelf heeft ontwikkeld. Dankzij dit bijzonder veringsysteem, maar ook door de speciale advance comfort seat en de ruime achterbank is elk ritje in deze auto uitermate comfortabel. De C5 Aircross is een plug-in hybride en brengt de bestuurder dus deels elektrisch naar de bestemming. De auto is oplaadbaar met een stekker, maar laadt zichzelf ook op tijdens het rijden. Je rijdt met deze auto zeker zo’n 50 kilometer elektrisch, dus ik schat in dat de gemiddelde Nederlander zo’n 75% van hun ritten zonder uitstoot rijden.”

Wensink Citroën Leeuwarden
Jupiterweg 3
058 288 4114

“Je rit is altijd comfortabel dankzij de unieke veren”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Burgemeester Avine Fokkens-Kelder en Hans Schouten van Historie Heerenveen onthullen de Vector of Memory in Heerenveen.
Canadian Trail in Heerenveen geopend Historie 10 uur geleden
De ingezamelde ballen worden voornamelijk door de jeugd van Nieuweschoot gebruikt.
Inzamelingsactie voor voetballen VV Nieuweschoot Sport 13 uur geleden
Afbeelding
In- en uitchecken met de betaalpas nu ook mogelijk in alle buurtbussen van Arriva Algemeen 15 apr, 14:00
Foto ter illustratie
Training Energieboswachter gestart - Friese jongeren doen mee! Algemeen 14 apr, 18:00
Afbeelding
Schoolvakantie? Voorlezen en Knutselen bij Bibliotheken Mar en Fean Cultuur 13 apr, 18:00
Op de foto van links naar rechts, Peter Sijbenga, Theun Plantinga en Evert Haagsma
Auditie oproep Posthuis Theater! Cultuur 13 apr, 12:00
Afbeelding
Aangescherpte maatregelpakketten geven zicht op uitvoering FPLG Algemeen 12 apr, 18:00
Afbeelding
Aantal Friese woningen met zonnepanelen in 2,5 jaar tijd toegenomen met 81,2% Duurzaamheid 12 apr, 08:00