woensdag 25 november, 2020 20:35
Logo rondomvandaag.nl/heerenveen
<p>Beitske Visser met haar BMW M5 Competition tijdens de Autotestdag 2020</p>

Beitske Visser met haar BMW M5 Competition tijdens de Autotestdag 2020

(Foto: FotoTekst.nl)
AUTOTESTDAG 2020

VIDEO: Beitske Visser: “Met 600pk kan ik me prima vermaken”

  Autotestdag 2020

LEEUWARDEN - Als autocoureur en tegenwoordig ook fabriekscoureur voor BMW is Beitske Visser verwend als het om auto’s gaat. Snel, sneller, snelst: ze kijkt niet snel ergens meer van op. Maar de BMW M5 Competition die ze van dealer De Beier uit Heerenveen voor een dag mocht lenen, kon haar zeker wel bekoren. Met nog maar 200 kilometer op de teller, bovendien hagelnieuw. Heel toevallig liet haar drukke agenda het toe dat ze op de dag van de autotestdag in het land was. Tussen tripjes naar Italië en Frankrijk in, bezocht ze het thuisfront in Sneek. “En dat ik dan in zo’n speciale auto mag rijden, is altijd leuk.


Op 13 oktober 2020 hebben diverse beroemde Friese artiesten, sporters en ondernemers de auto van hun dromen mogen testen. In onderstaand artikel leest u wat Beitske Visser vond van de BMW M5 Competition. Bent u benieuwd in welke auto’s de andere BF’ers hebben gereden en wat zij daarvan vonden? Op onze site vindt u nog veel meer verhalen en interviews over de autotestdag, of hou onze socials in de gaten!


Een M240 als cadeau van de sponsor

Sinds haar achttiende rijdt ze al BMW, een 1 serie. “Ik heb onderweg wel even gas gegeven” En het wachten is op een nieuw exemplaar. De M240 is een cadeautje van de sponsor vanwege haar aanstelling als fabriekscoureur, maar vanwege de Corona-crisis duurt de levertijd langer dan normaal. 

“Het is een sportieve auto, eigenlijk een iets kleinere versie van deze”, legt de 25-jarige uit. “Deze M5 heeft meer dan 600pk, dus daar kan ik me prima mee vermaken”, zegt ze lachend. Ze heeft er geen extra rondje mee gereden, maar onderweg wel even gas gegeven. “En alle knoppen even ingedrukt. Het is een prachtige auto met veel vermogen die een mooi geluid maakt als je start. Hij heeft een goede wegligging, is wat stijver en dat voelt fijner voor mij als coureur. Hij stuitert iets meer en dat ben ik ook gewend op de baan.” Ook de politie merkte Visser op toen ze even wat boeken wilde inleveren bij de bibliotheek in Sneek. Er zijn daar geen parkeerplaatsen dus parkeerde ik even op de stoep. Niemand had wat door tot ik de auto startte. (lachend:) Dat gaat dus niet onopgemerkt.

Als eindoordeel geeft Beitske Visser de BMW M5 Competition een 9.

Meer berichten