Afbeelding

Toyota Highlander komt naar Nederland

Auto & Stijl

De Toyota Highlander wordt voor het eerst officieel leverbaar in Nederland. De ruime, luxe 7-persoons SUV arriveert begin 2021 bij de dealers en wordt uitsluitend leverbaar met efficiënte en krachtige hybride-aandrijving.

De Toyota Highlander wordt na de RAV4 en C-HR de derde hybride-SUV in het Europese aanbod van Toyota. Het krachtige aandrijfsysteem met een 2,5-liter benzinemotor, twee elektromotoren en intelligente vierwielaandrijving is goed voor een hoog vermogen van 179 kW/244 pk en een maximum trekgewicht van 2 ton! Tegelijkertijd staat de geavanceerde hybride-aandrijving garant voor uitzonderlijke soepele en stille rijeigenschappen, terwijl de CO2-uitstoot van 146 g/km (WLTP, onder voorbehoud) de laagste in dit segment is. Tevens kan de bestuurder kiezen uit vier rijmodi voor verschillende rij-omstandigheden: Eco, Normal, Sport en Trail.

De Highlander is 4,95 meter lang. De tweede zitrij is over een afstand van 180 mm verschuifbaar, zodat de derde zitrij gemakkelijk te bereiken is en voldoende ruimte biedt voor twee volwassenen. Met de derde zitrij neergeklapt, is de bagageruimte 658 liter groot. Door ook de tweede zitrij neer te klappen, is zelfs 1.909 liter beschikbaar. Behalve zeeën ruimte wordt de Highlander ook gekenmerkt door luxe. Apple CarPlay, Android Auto, lederen bekleding, draadloze telefoonlader en een JBL-audiosysteem met elf speakers zijn standaard. De Premium-uitvoering heeft een 12,3-inch multimediasysteem, Head-up Display, stoelventilatie en digitale achteruitkijkspiegel met breder beeld.

Afbeelding
Column Rijkele Dijkstra: Ons veilige gevoel Column 8 uur geleden
Afbeelding
Column Melissa: Uit de kast komen is niet alleen bevrijdend voor jezelf, maar ook voor anderen Column 14 uur geleden
Afbeelding
De Hunebeddenjager: Een avontuurlijke ontdekkingsreis met Willem Donker Cultuur 16 uur geleden
Hoe ga jij Koningsdag vieren?
Activiteiten op Koningsdag in Heerenveen Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Column Desirée van Dijk-Attema: Uitstellen Column 23 apr, 18:00
Afbeelding
Hondje Binky in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 23 apr, 14:00
Afbeelding
Rosie nieuw in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 23 apr, 13:02
Afbeelding
BROED, biodiversiteitsfestival - 11 mei 2024 - Alde Leie Evenement 23 apr, 12:00