Afbeelding

Sportief Heerenveens bedrijf wint FD Gazelle Award

Algemeen

Bedrijfsfitness Nederland (BFNL) heeft op 7 november 2019 de FD Gazelle Award in ontvangst genomen in Assen. Het bedrijf uit Heerenveen is daarmee een van de snelst groeiende bedrijven van Nederland. BFNL dankt de onderscheiding aan haar omzetgroei, personeelsgroei en winstmarge, gemeten over de afgelopen 3 jaar. Het Friese bedrijf heeft dan ook een duidelijke en ambitieuze missie: heel werkend Nederland aan het sporten krijgen!

Een gezonde zaak
Met haar credo 'Een gezonde zaak' stimuleert BFNL werkgevers om te investeren in de gezondheid van hun personeel. Dat dit aanslaat bewijzen de klanten die dankbaar gebruik maken van de succesvolle bedrijfsfitnessregeling. Organisaties als Ahold, Unilever, Medisch Centrum Leeuwarden en Swiss Sense zien het als vanzelfsprekend om medewerkers voordeel te bieden op een bedrijfsfitnessabonnement, naast flexibele werktijden en persoonlijke ontwikkeling. BFNL deed mee in de categorie 'groot' in regio Noord, gebaseerd op de omzet van het bedrijf. In totaal zijn er 19 Friese bedrijven met een FD Gazelle-Award beloond. Deze prijs wordt uitgereikt aan de 770 snelst groeiende bedrijven in Nederland.

Marktleider in bedrijfsfitness
Via BFNL sporten al tienduizenden mensen met korting van hun werkgever. Werknemers kiezen zelf een sportschool uit het grote netwerk. BFNL verbindt de werkgever, de sportschool en de werknemer met elkaar. De werkgever wil gezond personeel, de sportschool wil meer leden en de werknemer kan met korting werken aan zijn gezondheid. Dankzij de succesvolle bedrijfsfitnessregeling is BFNL marktleider in de bedrijfsfitness markt.

Maatschappelijk belang
Goede vrienden Klaas Hamstra en Jacco Borger zijn BFNL 12 jaar geleden klein gestart en zien sindsdien hun onderneming enorm snel groeien. Ze merken dat werkgevers volop bezig zijn met gezonde thema's. Klaas (algemeen directeur): "We danken onze groei aan onze heldere missie die we altijd voor ogen houden: heel werkend Nederland aan het sporten krijgen. We nodigen werkgevers uit in hun personeel te investeren. Vaak is er wel iets van een pensioenpotje voor later, maar met bedrijfsfitness draagt de werkgever preventief bij aan de gezondheid van de medewerker op langere termijn. Je gezondheid is je grootste goed." Jacco (commercieel directeur): "Het belang van gezonde werknemers wordt maatschappelijk gezien steeds groter en de rol die werkgevers hierin kunnen spelen wordt steeds meer erkend. Krapte op de arbeidsmarkt en langer doorwerken versterken de aandacht voor vitaliteit en inzetbaarheid."

Teamspirit
Het team van BFNL bestaat momenteel uit 25 medewerkers. De bedrijfscultuur is heel informeel en succes vieren doen ze graag. Tijdens het 10-jarig jubileum in 2017 zijn ze verhuisd van Heerenveen-Zuid naar de Abe Lenstra Boulevard. Een mooie A-locatie waar ze nu ook alweer uit hun sportjasje dreigen te groeien. Jacco: "In ons team werken mensen die hun passie voor sport en gezondheid willen overbrengen op werkend Nederland. Als bedrijf zijn wij continu in beweging en dit geeft veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Onze sportieve bedrijfsuitjes zijn bovendien altijd een knallend succes." Klaas: "Barcelona, Hintertux en Chamonix waren onvergetelijke trips. Tijdens dit soort uitjes worden herinneringen gemaakt die nog steeds over tafel gaan. Zonder een hecht en hardwerkend team geen BFNL."

Gezonde voornemens
Als het aan Klaas en Jacco ligt blijven ze net zo hard doorgroeien, totdat iedereen in Nederland aan bedrijfsfitness doet. Richting het einde van het jaar melden er zich veel werkgevers die hun werknemers na de jaarwisseling bedrijfsfitness willen aanbieden. 'Meer bewegen' staat voor veel mensen in de top-3 van goede voornemens. Fitness is al jaren de populairste sport in Nederland. Januari is dan ook altijd een piekmaand in de fitnessbranche. Een uitgelezen kans om te starten met bedrijfsfitness!

Directrice Tineke de Jong opent de deuren van de openbare basisschool in Aldeboarn.
OBS de Boarne in Aldeboarn sluit na bijna 40 jaar haar deuren en gaat verder als samenlevingsschool Educatie 1 uur geleden
Afbeelding
Start vernieuwbouw Kindcentrum Ekke de Haan en Kindcentrum het Kompas Educatie 4 uur geleden
Afbeelding
Nynke Duijff winnaar Grut Frysk Diktee Verhalen uit de buurt 9 uur geleden
Afbeelding
Sloepvaren bij de Alde Feanen Recreatie & Ontspanning 11 uur geleden
Afbeelding
Column Rijkele Dijkstra: Ons veilige gevoel Column gisteren
Afbeelding
Column Melissa: Uit de kast komen is niet alleen bevrijdend voor jezelf, maar ook voor anderen Column 24 apr, 12:00
Afbeelding
De Hunebeddenjager: Een avontuurlijke ontdekkingsreis met Willem Donker Cultuur 24 apr, 10:00
Hoe ga jij Koningsdag vieren?
Activiteiten op Koningsdag in Heerenveen Algemeen 24 apr, 08:00