vv Heerenveen - SWZ Boso Sneek Foto: Marco Eerden

vv Heerenveen - SWZ Boso Sneek strijden voor de winst

Sport

Een duel tussen 2 ploegen die wilden strijden voor de winst

HEERENVEEN - Zondag speelde de nummer 2 van de 1e klasse F vv Heerenveen, de topper tegen de nummer 1 SWZ Boso Sneek. Mede dankzij het fantastische weer was sportpark Skoatterwâld volgestroomd met nieuwsgierige fans. Uiteraard waren alle aanwezigen benieuwd hoe beide ploegen ervoor staan aan het eind van de eerste periode. De vraag was natuurlijk: kan de ploeg uit Heerenveen een vuist maken tegen de koploper uit Sneek?

Het begin van de 1e helft was het wat aftasten. Al gaf de jonge ploeg van trainer Gerard van de Kamp al in de 6e minuut een waarschuwing over de intenties. Een schot op de goal na een snelle omschakeling gaat net naast. Ook SWZ kreeg middels een paar kansen de mogelijkheid om de score te openen. 2 Vrije trappen gaan rakelings langs het doel van Quartel. In de 39e minuut is het Tim Strandstra die namens vv Heerenveen het eerste doelpunt binnenschiet. Na het onderscheppen van een Sneker aanval is het Robin de Boer die diep gestuurd wordt. Hij is niet zelfzuchtig en schuift de bal op de vrijstaande Tim Strandstra, deze twijfelt niet en scoort:1-0.

Dit is tevens de ruststand in dit gelijk opgaande duel waarin beide ploegen aan elkaar gewaagd zijn.

Achtervolging
In de 2e helft is het SWZ dat in de achtervolging gaat. In de 46e minuut is het bijna 1-1 als Klaas Boersma zijn poging om over de keeper te stiften gered ziet worden door keeper Winand Quartel. In de 48e minuut weet vv Heerenveen bijna de score te verdubbelen als de pass van Vigo Tabak, na goed doorgaan, de inkomende Strandstra net niet bereikt en SWZ de bal naast de goal werkt. In de 54e minuut krijgt SWZ weer een kans en moet de Feanse goalie opnieuw naar de hoek om zijn doel schoon te houden.

In de 61e minuut is het dan toch SWZ dat de aansluitingstreffer maakt. Aanvoerder Gerben Visser kopt een voorzet van Boersma over keeper Quartel: de 1-1 is een feit. In de 80e minuut is SZW nog dicht bij de winnende treffer. In de doelmond is het Visser die met het hoofd namens SWZ denkt binnen te koppen, maar het is Quartel die met zijn beste redding van de wedstrijd de stand gelijk weet te houden.

Neutrale kijker
Zo is de neutrale kijker de winnaar van deze zeer boeiende kraker. De meer ervaren ploeg uit Sneek en de jonge ploeg uit Heerenveen hielden elkaar in evenwicht op een 1-1. Hiermee beloofd het een boeiend vervolg van deze competitie te worden met als inzet de bovenste plekken in de 1e klasse F.

Zoals trainer Van de Kamp na afloop van de wedstrijd aangaf: "Ik ben vooral trots op de spelers! Energie, Communicatie & Discipline was het motto vandaag en dat betaalde terug!"

Opstelling vv Heerenveen:
Winand Quartel, Tim Strandstra, Robin de Boer, Vigo Tabak (Mustafa Ibis 70'),  Soeren Grigoryan, Tommy Wang (Fabian Eendragt 65', Siete van den Berg 80') Leon van der Werf, Giovanni Aronds, Jasper Brouwer, Thymo de Vries, Bram Voskuilen

(Yannick Eerden, Pepijn Otter, Bram Duiker)

Opstelling SWZ Boso Sneek:
Harvey de Boer (Stefan Westhof 90'), Klaas Boersma, Mats Bruining, Han Miedema, Kees Noordmans, Shakur Postma, Alwin Velds, Gerben Visser, Leon de Vries, Ruben Ubema (Sidney Veldkamp 46), David Veldmeijer (Gustavo van der Veen 46')

(Fekadu Toussaint, Niels Bruining, Danny Burgers, Leon Faber)

Programma SWZ Boso Sneek: kijk op swzbososneek.nl
Voor vv Heerenveen kunt u terecht op de website van vv Heerenveen

Afbeelding
Steeds meer boeren in Friesland stappen over op kruidenrijk grasland Agrarisch nieuws 8 uur geleden
Afbeelding
Wie was Abe Lenstra? Sport 8 uur geleden
Afbeelding
Duidelijkheid over beheer oevers langs Friese vaarwegen Natuur 20 uur geleden
Het afkoppelen van de regenpijp.
Week van de Groene Tuin helpt Friezen op weg om tuin te vergroenen Natuur 22 uur geleden
Op deze plek in Katlijk komt straks een geweldige speeltuin, hopelijk met uw hulp!
Katlijk komt samen voor speel- en ontmoetingsplek Algemeen 28 mrt, 12:00