Heerenveen vergeet zichzelf te belonen en keert met een 0-2 verlies huiswaarts

Zondag speelde vv Heerenveen uit bij GRC Groningen. Vorig seizoen eindigden beide wedstrijden tegen GRC in 2-2 in Heerenveen en 3-3 in Groningen. Op basis van deze resultaten zouden de ploegen dus aan elkaar gewaagd moeten zijn. Het grote verschil met vorige seizoen is dat de ploeg van Gerard van de Kamp op maar liefst 8 plaatsen gewijzigd is! Er staat aan Heerenveense kant een compleet nieuw team op de grasmat.

De eerste minuten was het vooral even aftasten. Het zoeken van gaatjes in de defensie bij de tegenstander. Heerenveen had de zaak redelijk snel onder controle. En ging vol passie en strijd op zoek naar de openingstreffer. Een flinke streep door de rekening was er echter in de 9e minuut waarbij middels een snelle counter door GRC de score werd geopend. Zoals in eerdere verslagen gememoreerd was dit voor de Feanse spelers inspiratie op zoek te gaan naar de aansluitingstreffer. Gedurende de eerste helft werd er makkelijk gecombineerd, maar échte opgelegde kansen bleven achterwege. GRC beperkte zich tot het verdedigen van de voorsprong. Het resultaat was een vol middenveld tot aan de 16-meter van GRC. Heerenveen had moeite om hier door heen te breken. Met een paar schoten op de goal van Heerenveense kant waren de wapenfeiten voor de eerste helft wel geteld. We gaan rusten met een 1-0 achterstand.

In de tweede helft was het spelbeeld ongeveer hetzelfde; Heerenveen in balbezit met goed en agressief combinatievoetbal. En de tegenstander die vooral verdedigde en, met veel man achter de bal, af te toe via snelle counters probeerde de voorsprong uit te bouwen. Gelukkig stond Winand Quartel op zijn post om verder leed te voorkomen. In de laatste 15 minuten van de wedstrijd, waarbij het jongste team ooit voor vv Heerenveen op het veld staat (gem. lft. 20,5), komt er iets meer ruimte in de defensie van GRC. Heerenveen dringt aan maar de aanvallers weten niet tot scoren te komen. GRC weet tot 3 keer toe met man en macht de bal weg te werken uit de doelmond. Het bleef oppassen voor de snelle omschakeling.

Door een poging een snelle counter onschadelijk te maken krijgt GRC in blessuretijd nog een strafschop, die zakelijk wordt binnengeschoten. Dit brengt de eindstand op 2-0.

Zoals trainer van der Kamp na afloop simpel concludeert: "We hebben weer met veel passie, lef en creativiteit gespeeld maar onszelf niet beloond."

Komende zondag staat er weer een enerverend potje op het programma, de thuiswedstrijd tegen WVV uit Winschoten, de huidige koploper. Dit om 14:00 uur op sportpark Skoatterwâld.

Opstelling GRC Groningen:

Gerald van Nieff, Robert Smit, Christian Drent, Yannick van Duyn, Haysheray Seraus, Mohamed Bellghroub ( Erwin Alt 56), Jason Spanninga, Niek Snippe, Sjack de Vries, Jasper Kingma, Gerwin Meijerink.

Opstelling vv Heerenveen:

Winand Quartel, Yannick Eerden, Tim Strandstra (Bram Duijker 78), Vigo Tabak, Soeren Grigoryan, Robin de Boer (Jasper Koning 66),  Jan Hielkema (Sander Koning 46), Giovanni Aronds, Thymo de Vries, Bram Voskuilen, Fabian Eendragt

Directrice Tineke de Jong opent de deuren van de openbare basisschool in Aldeboarn.
OBS de Boarne in Aldeboarn sluit na bijna 40 jaar haar deuren en gaat verder als samenlevingsschool Educatie 5 uur geleden
Start vernieuwbouw Kindcentrum Ekke de Haan en Kindcentrum het Kompas Educatie 8 uur geleden
Nynke Duijff winnaar Grut Frysk Diktee Verhalen uit de buurt 13 uur geleden
Sloepvaren bij de Alde Feanen Recreatie & Ontspanning 15 uur geleden
Column Rijkele Dijkstra: Ons veilige gevoel Column 24 apr, 18:00
Column Melissa: Uit de kast komen is niet alleen bevrijdend voor jezelf, maar ook voor anderen Column 24 apr, 12:00
De Hunebeddenjager: Een avontuurlijke ontdekkingsreis met Willem Donker Cultuur 24 apr, 10:00