Afbeelding

VSP-auto blijft rijden

Algemeen

HEERENVEEN - De VSP-auto blijft gegarandeerd weer een jaar beschikbaar voor hulpvragende inwoners uit de gemeente Heerenveen. Inaday-Merken & Patenten, de gemeente en Caleidoscoop Welzijnswerk nemen gezamenlijk de leasekosten op zich.

Afgelopen zomer liep het leasecontract van de auto af. Gelukkig kan dit sympathieke project via Hart voor Heerenveen rekenen op steun uit verschillende hoeken. Inaday-Merken & Patenten, gemeente Heerenveen en Caleidoscoop onderstrepen het belang van betaalbaar vervoer voor mensen zonder netwerk, door vrijwilligers. "Wij vinden dat wij ons steentje moeten bijdragen aan duurzaamheid en leefbaarheid. De VSP-auto is daar een heel mooi voorbeeld van, en omdat wij een vestiging in Heerenveen hebben sponsoren wij dat graag", aldus Jetske Zandberg van Inaday-Merken & Patenten.

Het Vrijwilligers Servicepunt Heerenveen(VSP) zet sinds augustus 2014 succesvol een auto in voor hulpbehoevende inwoners uit de gemeente Heerenveen. Een club enthousiaste vrijwilligers rijdt deze mensen naar hun bestemming. Bij het VSP komt een groeiend aantal hulpvragen binnen over vervoersklussen. Hulp bij een boodschapje doen, eenzame mensen zoeken een maatje om mee naar het bos te gaan, of mensen moeten naar het ziekenhuis voor een behandeling. Deze hulpvragen komen van ouderen, mensen met een beperking of minima. Zij krijgen niet makkelijk hulp vanuit hun eigen netwerk of staan aan de zijlijn doordat ze tijdelijk ziek zijn. Inwoners maken dankbaar gebruik van de auto, vrijwillige chauffeurs zijn blij iets voor een ander te kunnen betekenen.

Vervoer nodig?

Woont u in de gemeente Heerenveen en moet u naar het ziekenhuis, dokter of tandarts? Of wilt u graag een activiteit bezoeken? Heeft u zelf geen auto of mogelijkheid om hier te komen, neem dan contact op met het VSP. Zij bekijkt of het verzoek past en neemt contact met u op. Of doet u graag iets voor een ander en bent u in het bezit van een geldig rijbewijs? Meldt u dan aan bij als vervoersvrijwilliger.

Tel: 0513-645881 / servicepunt@caleidoscoopheerenveen.nl

Afbeelding
Column Desirée van Dijk-Attema: Uitstellen Column 2 uur geleden
Afbeelding
Hondje Binky in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 6 uur geleden
Afbeelding
Rosie nieuw in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 7 uur geleden
Afbeelding
BROED, biodiversiteitsfestival - 11 mei 2024 - Alde Leie Evenement 8 uur geleden
Afbeelding
TV-serie Tot het Einde Gezondheid 12 uur geleden
Afbeelding
Makelaar en taxateur Yvette Westerhof denkt mee over duurzaamheid Zakelijk nieuws 22 apr, 18:00
Afbeelding
Delta Impuls schiet uit slof en is zeker van lijfsbehoud Sport 22 apr, 10:00
Afbeelding
Weekend van het verdedigingserfgoed Educatie 21 apr, 18:00