vrijdag 18 oktober, 2019 11:49
Logo rondomvandaag.nl/heerenveen
Foto: Iwan van Nieuwenhoven - AB Vakwerk

Feestelijke opening nieuw pand AB Vakwerk Drachten

  Zakelijk

DRACHTEN - Het nieuwe pand van Uitzendcoöperatie AB Vakwerk aan de Zonnedauw 16 in Drachten is feestelijk geopend op donderdag 20 juni. Zo'n honderdvijftig mensen kwamen af op het openingsfeestje, waarbij het officiële gedeelte door wethouder Cor Trompetter van de gemeente Smallingerland werd verzorgd, samen met AB-medewerker Sierd Paulusma.

Sierd is hovenier en medewerker van AB Vakwerk en is zestig jaar, exact dezelfde leeftijd als AB. De vestiging in Drachten bestaat overigens een kwart eeuw. AB-vestigingsmanager Jacob van der Bij, wiens opa zestig jaar geleden in Aldeboarn één van de oprichters van de coöperatieve uitzendorganisatie voor toen vooral agrariërs was, zei: "We groeien in Drachten. De ontwikkelingen vragen dat onze vestiging voor klanten, leden en medewerkers beter bereikbaar moet zijn. Het nieuwe kantoor ligt daarom op een steenworp afstand van de op- en afrit naar de snelweg A7."

Vierhonderd medewerkers vanuit Drachten
In het nieuwe kantoor aan de Zonnedauw werken zes accountbeheerders. Zij organiseren dagelijks het werk van bijna 400 medewerkers. De focus van AB Vakwerk in Drachten ligt daarbij op de branches agri & food, transport & logistiek, productie, grond-, weg- en waterbouw én het groen. Het pand aan de Zonnedauw heeft een bijna volledige glazen façade met ook aan de zijen achterkant grote raampartijen. Het ontwerp ademt transparantie. "Dat is precies wat wij als AB Vakwerk uit willen stralen. Onze organisatie kenmerkt zich door openheid. Iedereen die op zoek is naar werk kan bij ons naar binnenstappen voor een eerlijk en vrijblijvend gesprek. AB Vakwerk is een écht mensenbedrijf. Niet zomaar een uitzendorganisatie, maar een uitzendcoöperatie die haar medewerkers en leden centraal stelt. Niet voor niets is ons credo 'goed voor elkaar'." Jacob: "We hadden daarom een spelletje georganiseerd voor de gasten bij de opening, waarbij mensen uit verschillende branches aan elkaar werden gematched. Dat leverde hele leuke, interessante en leerzame ontmoetingen op. Diegenen die het best hadden gematched hebben een dagje Ameland gewonnen. In combinatie met de BBQ en het Redbad-bier van één van onze medewerkers werd het een hele leuke middag."

Geen balie maar persoonlijk contact 
Een balie of receptieruimte zul je bij het nieuwe onderkomen van AB Vakwerk in Drachten niet tegenkomen. Bezoekers kunnen na binnenkomst plaatsnemen aan een gezellige koffietafel en hebben direct persoonlijk contact
met één van de aanwezige accountbeheerders. "Laagdrempeligheid' is hier het sleutelwoord", zegt Van der Bij. Het kantoor is uiteraard aangekleed in de gemoderniseerde huisstijl van de coöperatie, de grote open
ruimte voorzien van eigentijds en praktisch (kantoor)meubilair.

website AB Vakwerk 

Meer berichten