dinsdag 17 september, 2019 19:30
Logo rondomvandaag.nl/heerenveen

Dankzij Bandsma Bultje is overbruggingskrediet bij verhuizing overbodig

  Zakelijk

LEEUWARDEN - Bandsma Bultje Top Movers is het eerste verhuisbedrijf in Friesland dat een zeecontainer voor je huis of kantoor kan neerzetten en deze container en in zijn geheel naar je nieuwe woning of kantoor verhuisd. "Wij hebben een speciale vrachtauto met kraan die de zeecontainer optilt, vervoert en weer neer zet", glundert directeur Erik Wolthuizen. "Die vrachtwagen komt deze week binnen, dus dat is super vers nieuws."

Complete huisraad kan in zeecontainer
"Mensen hebben nu geen overbruggingskrediet van de bank meer nodig, wij plaatsen een zeecontainer voor de deur van de oude woning", zegt Erik. "Vervolgens wordt de inboedel in de container geladen en kan de overdracht van de oude woning plaatsvinden. Na de overdracht van de nieuwe woning plaatsen wij de container daar weer voor de deur. Daar zijn wij uniek in, dat wij deze service kunnen aanbieden. Je mag de zeecontainer zelf vullen en krijgt van ons dan professioneel materiaal of laat het door onze medewerkers doen."

3600 kubieke meter opslagruimte
De verhuisspecialist heeft behalve goed opgeleid personeel ook nog eens qua opslagruimte maar liefst 3600 kubieke meter ter beschikking in het grote pand op bedrijventerrein De Hemrik. Bandsma Bultje kan de zeecontainer met huisraad daardoor ook makkelijk tijdelijk in één van de eigen opslagloodsen stallen.

Uniek in korting op hotelkosten
"Via ons kunnen mensen zelfs korting krijgen op hun hotelkosten, ook dat is een service waar wij uniek in zijn", zegt hij. Zolang de huisraad in de container staat en mensen nog niet in hun nieuwe woning terecht kunnen, kan een korting op hotelkosten handig zijn. "Dat is één van de onderdelen waaruit blijkt dat wij net een stapje meer doen voor onze klanten dan de meeste verhuisbedrijven."

In de grote hoge opslagloodsen is geen nee te koop. De kleinste opslagruimtes zijn houten kisten van acht kubieke meter inhoud, de grootste zijn de zeecontainers van dertig kubieke meter. Vele Friese  bedrijven, instanties, overheden en particulieren maken er gebruik van en ook landelijk opererende bedrijven zijn klant. "Ik durf gerust te stellen dat wij verreweg de grootste van Friesland zijn, als verhuisbedrijf en ook qua opslagmogelijkheden."

Verhuismaterialen te huur
Bij Bandsma Bultje kun je bovendien verhuismaterialen huren. "Als bedrijven liever zelf verhuizen, maar wel met professioneel materiaal, kunnen ze bij ons terecht. We hebben op dat gebied alles wat je maar kunt wensen, wat er nodig is om veilig en efficiënt te verhuizen."

Meest milieuvriendelijk van NL
"Ik durf te zeggen dat wij het meest milieuvriendelijke verhuisbedrijf van Nederland zijn", zegt Erik. "Al onze vrachtwagens rijden namelijk op blauwe diesel en dat is nog beter voor het milieu dan elektrisch rijden. De opwekking van elektriciteit is namelijk maar voor vijf procent groen, terwijl blauwe diesel voor honderd procent plantaardig is."

"Bovendien voorzien wij in onze eigen stroombehoefte door de zonnepanelen op het dak. In het gebouw hebben we alleen nog maar led-verlichting en zelfs buiten het pand zijn we milieuvriendelijk omdat we onkruid bestrijden met zout en niet met chemische middelen. Bij het verhuizen gebruiken we kunststof bakken die milieuvriendelijker zijn dan kartonnen dozen. De kunststof bakken gaan namelijk wel vijftien jaar mee en als ze stuk gaan, worden ze gerecycled tot nieuwe bakken."

Nog altijd familiebedrijf
Familiebedrijf Bandsma Bultje is in 2015 overgenomen door Wolthuizen. "Ik kom uit ons familiebedrijf Wolthuizen in Heerenveen, dat zich naast verhuizingen ook richt op transport en logistiek van bakkerijgrondstoffen. In Leeuwarden houden we ons met alles bezig wat op verhuizen lijkt, van het naar boven brengen van een wasmachine tot en met de export van Duitse keukens naar Vietnam. Ons motto: Move well, sleep better!"

Kijk voor meer informatie ook eens op de website van Bandsma Bultje

Meer berichten