Afbeelding

Hap en Stap arrangement 22 september

Ingezonden

ORANJEWOUD - Een wandeltocht met culinaire en historische elementen! Golden Tulip Tjaarda, de Stichting TIJD en Oranjestein bieden een mooi arrangement aan waarbij een bezoek wordt gebracht aan de parels van Oranjewoud en omstreken. 

De route begint om 10:30 bij landgoed Oranjestein in Oranjewoud. In de oranjerie wordt u ontvangen met koffie én oranjekoek, een Friese lekkernij. Vervolgens maken we een rondleiding over het 19e -eeuwse landgoed waarbij de beheerder u vertelt over de geschiedenis en het wonen en werken op deze nog authentieke buitenplaats.

Daarna loopt u in een kwartier naar het nabij gelegen Golden Tulip Tjaarda waar de smaakvolle lunch 'Wâldbreak' voor u klaar staat (drankjes niet inbegrepen).

Vanaf Tjaarda loopt u in 30 minuten naar de Ecokathedraal in Mildam. Een plek waar u verrast wordt door het bijzondere samenspel van mens, dier en natuur. U krijgt daar uitleg van een bevlogen gids die u vertelt over het gedachtengoed van oprichter Louis Le Roy. Vrijwilligers werken nog wekelijks aan dit unieke bouwsel in de natuur!

Hierna wandelt u door het bos terug naar de oranjerie van landgoed Oranjestein waar u wordt verwend met een glas wijn en kaasplankje met riperkrite kaas en eigen hertenworst. De dag eindigt circa 16:30 uur.

Deze wandeltocht door bos en langs buitenplaatsen mét heerlijk eten, voor een prachtprijs van € 42,50 per persoon, bij opgave van min.20 personen. Wanneer u met een kleiner gezelschap bent mail dan gerust naar williahomans@gmail.com

Afbeelding
Afbeelding
Steeds meer boeren in Friesland stappen over op kruidenrijk grasland Agrarisch nieuws 8 minuten geleden
Afbeelding
Wie was Abe Lenstra? Sport 8 minuten geleden
Afbeelding
Duidelijkheid over beheer oevers langs Friese vaarwegen Natuur 12 uur geleden
Het afkoppelen van de regenpijp.
Week van de Groene Tuin helpt Friezen op weg om tuin te vergroenen Natuur 14 uur geleden
Op deze plek in Katlijk komt straks een geweldige speeltuin, hopelijk met uw hulp!
Katlijk komt samen voor speel- en ontmoetingsplek Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Achter de doeken van Aerial Yoga Sport gisteren
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 27 mrt, 20:00
Afbeelding
FryslânDOK: Prins Dokkum Cultuur 27 mrt, 18:00