Afbeelding

Groenewegen Notarissen maakt stichting van Regenboogbelang Heerenveen

Algemeen

HEERENVEEN - In het kader van maatschappelijk betrokken ondernemen heeft Groenewegen Advocaten & Notarissen voor werkgroep Regenboogbelang Heerenveen gratis oprichtingsstatuten opgesteld. Deze actieve werkgroep zocht via Hart voor Heerenveen hulp van een notaris om een officiële stichting te worden.

Begin dit jaar hebben een aantal betrokken burgers het initiatief genomen om Regenboogbelang Heerenveen (RBH) op te richten om lokaal het maximale uit het LHBTI+ emancipatiebeleid te halen. Deze afkorting staat voor lesbisch, homo, biseksueel, transgender, interseksueel en een ieder die zich aangesproken voelt. Tot op heden werd er weinig in gemeente Heerenveen georganiseerd voor deze gemeenschap of aandacht geschonken aan de veelal onzichtbare problematiek die anno 2019 helaas nog steeds aanwezig is. 

Speerpunten van RBH zijn het stimuleren van algemene acceptatie, advies voor de gemeente en meer zichtbaarheid creëren voor de doelgroep. Er is inmiddels een website gelanceerd (www.rbh.frl) met meer info en een activiteitenagenda. Zo zal de belangengroep dit jaar onder andere aanwezig zijn op de Multicultimarkt tijdens het Heerenveens UITfestival en tijdens de Walk of Peace en Vredesmarkt. Daarnaast zijn er maandelijks wisselende activiteiten waaronder laagdrempelige ontmoetingsmiddagen en -avonden plaats voor jong én oud(er).

Het bestuur van RBH is de heer Pieter de Boer van Groenewegen Advocaten & Notarissen zeer dankbaar voor deze prachtige match via Hart voor Heerenveen. Als dank hebben zij een mooi groot 'regenboogboeket' van Volbeda Flowerfarm aangeboden. Een boeket met bloemen in alle soorten en maten en uiteraard in alle kleuren van de regenboog. 

De specialisten van Groenewegen Advocaten & Notarissen geven gedegen advies en lossen juridische kwesties op. Zij voorzien bedrijven, instellingen en particulieren van deskundig en eerlijk advies. Notaris Pieter de Boer helpt via Hart voor Heerenveen regelmatig maatschappelijke burgerinitiatieven naar een officiële stichting.

Afbeelding
Nieuwe subsidie voor innovatieprojecten in de landbouw in Noord-Nederland Agrarisch nieuws 9 uur geleden
Afbeelding
Veenstra Makelaars en Taxateurs: 'Optimale woningpresentatie is essentieel voor succes' Wonen 15 uur geleden
Afbeelding
Draag bij aan het voortbestaan van de bij Natuur 17 uur geleden
Afbeelding
"Spot de reusachtige mammoet, indrukwekkende sabeltandtijger en de brullende holenbeer!" Algemeen 17 apr, 12:00
Jan Willem Monhemius.
Jan Willem Monhemius: Veertig jaar fitnessgeschiedenis in Heerenveen Persoonlijke verhalen 17 apr, 08:00
Burgemeester Avine Fokkens-Kelder en Hans Schouten van Historie Heerenveen onthullen de Vector of Memory in Heerenveen.
Canadian Trail in Heerenveen geopend Historie 16 apr, 15:00
De ingezamelde ballen worden voornamelijk door de jeugd van Nieuweschoot gebruikt.
Inzamelingsactie voor voetballen VV Nieuweschoot Sport 16 apr, 12:00
Afbeelding
In- en uitchecken met de betaalpas nu ook mogelijk in alle buurtbussen van Arriva Algemeen 15 apr, 14:00