Afbeelding

Het Wijninstituut start met cursus van vijf lessen in Heerenveen

Algemeen

Het ervaren Wijninstituut, dat al meer dan twintig jaar op verschillende locaties in Nederland wijncursussen aanbiedt, gaat nu ook in Heerenveen van start. Vanaf maandag 30 september om precies te zijn, met een vijfdaagse basiscursus op zogeheten SDEN2-niveau. Of eigenlijk vijf avonden, in het Abe Lenstra Stadion. Aanmelden kan tot 23 september.

Sowieso willen Liesette van Eijnsbergen en Claire Lemmens van Het Wijninstituut vanaf volgend jaar meerdere wijncursussen gaan aanbieden in Heerenveen. De cursus die op 30 september begint is de kickoff. Het is een cursus op SDEN2-niveau. Het Wijninstituut geeft les van SDEN1 tot en met SDEN3. SDEN staat voor Stichting Drank Examen Normering. Docente Ella Klatte (register vinoloog) gaat de lessen in Heerenveen verzorgen.

Liesette: "Het Abe Lenstra Stadion is voor ons een prachtige locatie, met een geweldige Friese uitstraling en bovendien is het goed bereikbaar vlak langs de snelweg met volop parkeergelegenheid. Ook met het openbaar vervoer is het goed bereikbaar."

Je leert druifsoorten te onderscheiden
De basiscursus op SDEN2-niveau is voor iedereen leuk en interessant, van liefhebber tot professional. Het is een basiscursus dus je leert vooral hoe je wijn moet proeven en beoordelen. Je leert over het maken van wijn, de verschillende wijngebieden. Per avond proef je 6 à 8 wijnen behorende bij het thema van de avond. Aan het einde van de cursus kun je 8 witte en 8 rode druifsoorten van elkaar onderscheiden. Aan het einde van de cursus voel je je een stuk zekerder op wijn gebied."

Je wordt nog geen sommelier of vinoloog dankzij deze cursus, maar kunt na de vijf lessen wel in de supermarkt voortaan een goede wijn uitzoeken die bij jou past, bij je gasten, bij het gerecht dat je thuis gaat serveren. Of in een restaurant zelf een wijn keuze bij een gerecht maken

Dertien locaties in Nederland
Het Wijninstituut biedt over heel Nederland, verdeeld over dertien locaties, de volgende cursussen aan: Proef Wijn, Start met Wijn (SDEN 1), Basiscursus (SDEN 2), Wijnbrevet (SDEN 3), Werken met Wijn SDEN3+, Proefwerk niveau 1 en 2 en English wine course.

Ervaren docenten met passie
Het team van Het Wijninstituut bestaat uit zo'n twintig docenten, allemaal vinoloog en/of WSET gediplomeerd. Stuk voor stuk zijn zij gepassioneerd en deskundig en brengen hun wijnkennis graag over. Het slagingspercentage ligt boven het landelijk cursusgemiddelde. Aan het roer van Het Wijninstituut staan Liesette van Eijnsbergen en Claire Lemmens. Zij nemen de hele organisatie voor hun rekening: van het verwerken van de inschrijvingen tot het werven van de allerbeste wijndocenten. Deze twee vriendinnen en zakenpartners delen hun grote voorliefde voor wijn.

Aanmelden:
Aan deze eerste cursus in Heerenveen kunnen maximaal 24 mensen deelnemen. Aanmelden en/of het krijgen van meer informatie kan via het e-mailadres info@wijninstituut.nl of via telefoonnummer 010- 30 74 214. 

Liesette: "Docente Ella Klatte werkt ook nog een paar dagen per week in een wijnwinkel in Haarlem, ze is net in Friesland komen wonen. Zij is geweldig enthousiast, bevlogen en ervaren. Het is voor ons als Wijninstituut fantastisch dat zij nu ook in Heerenveen cursussen gaat geven."

Afbeelding
Nieuwe subsidie voor innovatieprojecten in de landbouw in Noord-Nederland Agrarisch nieuws 13 uur geleden
Afbeelding
Veenstra Makelaars en Taxateurs: 'Optimale woningpresentatie is essentieel voor succes' Wonen 19 uur geleden
Afbeelding
Draag bij aan het voortbestaan van de bij Natuur 21 uur geleden
Afbeelding
"Spot de reusachtige mammoet, indrukwekkende sabeltandtijger en de brullende holenbeer!" Algemeen 17 apr, 12:00
Jan Willem Monhemius.
Jan Willem Monhemius: Veertig jaar fitnessgeschiedenis in Heerenveen Persoonlijke verhalen 17 apr, 08:00
Burgemeester Avine Fokkens-Kelder en Hans Schouten van Historie Heerenveen onthullen de Vector of Memory in Heerenveen.
Canadian Trail in Heerenveen geopend Historie 16 apr, 15:00
De ingezamelde ballen worden voornamelijk door de jeugd van Nieuweschoot gebruikt.
Inzamelingsactie voor voetballen VV Nieuweschoot Sport 16 apr, 12:00
Afbeelding
In- en uitchecken met de betaalpas nu ook mogelijk in alle buurtbussen van Arriva Algemeen 15 apr, 14:00