Afbeelding

In actie voor trombose onderzoek!

Algemeen

Omdat sport en gezondheid hand in hand gaan, slaan de Vlietloop en de Trombosestichting ook in 2019 de handen ineen. Zij zetten zich samen in om zo veel mogelijk geld in te zamelen voor trombose onderzoek.

Ieder uur krijgen 11 mensen trombose! Bijvoorbeeld in een been, de onderbuik of in de longen. Per dag overlijden hieraan maar liefst 3 mensen. Ook veel hart- en herseninfarcten worden veroorzaakt door trombose. Dit treft ruim 200 mensen per dag, 40 hiervan overlijden. Meer onderzoek is nodig. Om het aantal trombosegevallen te verminderen, maar ook voor een betere behandeling.

Stans van Egmond, directeur Trombosestichting: "Ik zet me graag in om de kwaliteit van leven van trombosepatiënten te verbeteren. Niet alleen via mijn werk, maar bijvoorbeeld ook door zelf mee te lopen. Samen met collega's, artsen en onderzoekers loop ik de Vlietloop zondag 1 september a.s. om zo veel mogelijk geld in te zamelen voor trombose onderzoek."

Het is nog mogelijk het team van de Trombosestichting te steunen met een donatie. Alle giften helpen, groot én klein.En, omdat voor niets de zon opgaat, staat er een leuke tegenprestatie tegenover: een paar Trombosestichting sokken bij een donatie van meer dan 50 euro, en een Trombosestichting hardloopshirt bij een donatie van meer dan 100 euro. Ook andere manieren van steunen zijn mogelijk. Neem dan contact met op via tsn@trombosestichting.nl

Voor meer informatie over de stichting of trombose kunt u tijdens de Vlietloop terecht bij de stand van de Trombosestichting in het start- en finishgebied. 

Afbeelding
Afbeelding
Column Rijkele Dijkstra: Ons veilige gevoel Column 6 uur geleden
Afbeelding
Column Melissa: Uit de kast komen is niet alleen bevrijdend voor jezelf, maar ook voor anderen Column 12 uur geleden
Afbeelding
De Hunebeddenjager: Een avontuurlijke ontdekkingsreis met Willem Donker Cultuur 14 uur geleden
Hoe ga jij Koningsdag vieren?
Activiteiten op Koningsdag in Heerenveen Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Column Desirée van Dijk-Attema: Uitstellen Column 23 apr, 18:00
Afbeelding
Hondje Binky in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 23 apr, 14:00
Afbeelding
Rosie nieuw in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 23 apr, 13:02
Afbeelding
BROED, biodiversiteitsfestival - 11 mei 2024 - Alde Leie Evenement 23 apr, 12:00