Afbeelding

Paard & Erfgoed het laatste weekend van augustus in Frederiksoord

Algemeen

FREDERIKSOOORD - Na twaalf edities in Boschoord is het paardenevenement en fair genaamd Paard & Erfgoed verhuisd naar een grotere locatie. Dat is De Tuinen in Frederiksoord geworden, aan de Van Swietenlaan. Zaterdag 31 augustus en zondag 1 september is het weer zover. “We hebben weer ons best gedaan om een mooi programma samen te stellen wat voor iedereen leuk en interessant is”, zegt Sebraine Meijerink namens de organisatie.

Op de zondag staan er van 10.00 tot 17.00 uur de honderd kramen van de plattelandsmarkt, de oude trekkers, authentieke woonwagens en oude ambachten voor een feestelijke dag voor iedereen die van het buitenleven houdt. In de grote showbak en de piste zijn bovendien prachtige en spectaculaire paardenshows om van te genieten. “De hele dag door worden die shows gegeven, ongeveer om de tien minuten tot kwartier”, zegt Sebraine. 

De hele dag door shows

Hondenliefhebbers kunnen er genieten van de hondenrassen die vele shows laten zien, zoals flyball, schapen drijven, dog dance, reddingshonden, dog frisbee en nog veel meer. Ook die shows gaan de hele dag door zodat je als jonge of oude bezoeker je geen moment hoeft te vervelen. “Ik durf te zeggen dat als je alles wilt meemaken, je er ook echt bij het begin vanaf 10.00 uur bij moet zijn.”

Ervaringen uit het verleden hebben geleerd dat het evenement bezoekers uit heel Nederland trekt. “Het is echt bovenregionaal”, zegt Sebraine. “Het grappige is dat veel mensen elk jaar opnieuw komen kijken naar wat we te bieden hebben, van Limburg tot Brabant en Amsterdam.”

Kleintje Paard & Erfgoed

Op zaterdag 31 augustus vindt van 10.00 tot plusminus 15.00 uur het ‘Kleintje Paard & Erfgoed’ plaats. Deze dag staat volledig in het teken van interessante workshops met honden, paarden en het vlechten van manden. De honden en hun baasjes kunnen er treibbal leren, detectie en hersenkrakers. Met de paarden gaat het om verschillende workshops op verschillende tijden en kun je westernriding en horsmanship leren. Er zijn die dag geen shows en plattelandsmarkt. Die worden bewaard voor de zondag. 

Sociale vernieuwing is belangrijk in de gemeente Westerveld en Frederiksoord heeft een rijke geschiedenis met de start van de Koloniën van Weldadigheid in 1818. De organisatie van Paard & Erfgoed sluit zich daar graag bij aan en vindt het fijn en ook passend om veel mensen bij de organisatie te betrekken die bijvoorbeeld een beperking hebben of een afstand tot de arbeidsmarkt.

Zij krijgen de ruimte om hun eigen specifieke kwaliteiten en vaardigheden te oefenen of te verbeteren of opnieuw op te pakken. Het opbouwen van het festivalterrein duurt zo’n twee weken en daar zijn altijd wel mensen bij nodig. Van opbouwen tot flyeren, vlaggetjes knippen, gasten ontvangen: teveel om op te noemen. “Wij werken met verschillende instanties en bedrijven samen die samen met ons bekijken waar we mensen het beste kunnen inzetten. Wij worden ontzettend blij als wij ertoe kunnen bijdragen dat mensen weer onderdeel van de maatschappij worden.”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Achter de doeken van Aerial Yoga Sport 3 uur geleden
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 15 uur geleden
Afbeelding
FryslânDOK: Prins Dokkum Cultuur 17 uur geleden
Gerrit en Els willen nooit meer weg uit Heerenhage.
Op pad met camper, boot of motor, maar altijd komen Gerrit en Els weer thuis in Heerenhage Wonen 23 uur geleden
Afbeelding
De Bibliotheek en Steunpunt de Barones bieden hulp bij belastingaangifte Verhalen uit de buurt 27 mrt, 10:00
Afbeelding
Van Dal mannenmode viert Waanzinnige Winkelweek Algemeen 27 mrt, 08:00
Afbeelding
Groot onderzoek naar koopgedrag in Fryslân eind maart van start Politiek 26 mrt, 18:00
Afbeelding
Charmante en grappige Jip op zoek naar een nieuw thuis Verhalen uit de buurt 26 mrt, 12:00