Afbeelding

Arriva voorbereid op nieuwe schooljaar met extra treinen en bussen

Algemeen

Een nieuw schooljaar betekent nieuwe studenten en scholieren. En dus ook extra drukte in het openbaar vervoer. Daarom zet Arriva langere treinen in en rijden er extra bussen. Zo kunnen meer reizigers mee en kan iedere reiziger zo comfortabel mogelijk naar zijn bestemming toe. Ook zijn er extra medewerkers op de stations aanwezig om alles in goede banen te leiden.

De extra treinstellen en bussen worden zowel in de ochtend- als avondspits ingezet. Aangepast aan de behoefte van reizigers. Arriva monitort het gebruik en de bezetting van haar treinen en bussen in het najaar scherp en stuurt bij waar nodig en mogelijk.

Meer spitsbussen Groningen-Heerenveen
Vanaf 26 augustus zet Arriva meer spitsbussen in tussen Groningen en Heerenveen. In de spits rijdt de bus Qliner 315 dan vier keer per uur in plaats van twee keer. Zo krijgen reizigers extra reismogelijkheden en kunnen ze bijna zonder de reisplanner te raadplegen naar de halte lopen om de bus te pakken. De extra spitsbussen rijden iedere werkdag in de spits, zowel 's ochtends als 's middags. Kijk voor meer informatie op arriva.nl/315.

Rechtstreekse bussen Zernike
Na het succes van voorgaande jaren rijden er vanaf 2 september ook weer rechtstreekse bussen naar Zernike. Voor studenten die met de trein naar Groningen reizen en naar Zernike moeten, rijdt er om 7.52 uur een rechtstreekse bus vanaf station Winsum (lijn 665) en rijdt er om 7.24 uur een rechtstreekse bus vanaf station Winschoten (lijn 679) naar Zernike.

Piekmomenten
Op de trajecten naar Groningen en Leeuwarden zijn veel reizigers die de trein of bus gebruiken om naar hun werk te gaan. Daarnaast zijn er veel studenten en scholieren die ook met de trein of bus reizen. Vooral de periode tot aan de herfstvakantie heeft piekmomenten. Ervaring leert dat daarna de grootste drukte weer afneemt. Zo hebben bijvoorbeeld tegen die tijd meer studenten een kamer gevonden of zetten niet alle studenten hun studie voort.

Afbeelding
In- en uitchecken met de betaalpas nu ook mogelijk in alle buurtbussen van Arriva Algemeen 19 uur geleden
Foto ter illustratie
Training Energieboswachter gestart - Friese jongeren doen mee! Algemeen 14 apr, 18:00
Afbeelding
Schoolvakantie? Voorlezen en Knutselen bij Bibliotheken Mar en Fean Cultuur 13 apr, 18:00
Op de foto van links naar rechts, Peter Sijbenga, Theun Plantinga en Evert Haagsma
Auditie oproep Posthuis Theater! Cultuur 13 apr, 12:00
Afbeelding
Aangescherpte maatregelpakketten geven zicht op uitvoering FPLG Algemeen 12 apr, 18:00
Afbeelding
Aantal Friese woningen met zonnepanelen in 2,5 jaar tijd toegenomen met 81,2% Duurzaamheid 12 apr, 08:00
De ondertekening door minister Hugo de Jonge (rechts) en Commissaris Arno Brok (links). In het midden Eke Folkerts.
Nieuwe afspraken voor versterken Friese taal en cultuur Cultuur 11 apr, 18:00
Afbeelding
Herdenk op 4 mei bij het Kazemattenmuseum Verhalen uit de buurt 11 apr, 12:00