dinsdag 17 september, 2019 19:28
Logo rondomvandaag.nl/heerenveen

Folkshegeskoalle Schylgeralân - Zomerpret voor jeugd en cursussen voor volwassenen

De vrolijke actieve zomerkampen van Folkshegeskoalle Schylgeralân op Terschelling zijn al bijna volgeboekt met enthousiaste kinderen en begeleiders. De enige groep waar nog plek is, is de groep voor kinderen van tien en elf jaar. "Dy groep is fan 14 oant 20 july", zegt Amarins Geveke van de Folkshegeskoalle. Voor volwassenen zijn er nog enkele plekken beschikbaar bij de cursussen beeldhouwen, schilderen en aquarelleren.

"It wurdt wer in gesellige simmer", zegt Amarins, die het geweldig vindt dat de Folkshegeskoalle als enige van de ooit dertig Nederlandse 'volkshogescholen' nog bestaat. In 1948 opgericht, is het anno 2019 nog altijd springlevend. "Ûntspanning, natuer en kultuer stiet by ús foarop en wy hawwe in moaie sfearfolle akkommodaasje, dat skeelt ek fansels. Minsken komme hjir graach om te genietsje."

Wylde Wiven Wykein
"Yn it Wylde Wiven Wykein is ek noch plak foar in pear entûsjaste froulju", zegt ze. Dat Wilde Wiven-feest is enkele jaren geleden vlakbij Leeuwarden gestart en wordt nu op Terschelling voortgezet. "It binne allegear workshops foar froulju, mei ûnder oaren yoga, dûnsjen en meditaasje, yn it earste wykein fan july."

Ook bezinning, wandelen en zingenBuiten de zomer heeft de Folkshegeskoalle ook leuke en interessante activiteiten op het programma, zoals een Werelderfgoedweekend waarbij je met zijn allen het wad op gaat, wandelweekend door de natuur van het eiland, vogels kijken, zangweekenden, Schotse liederen zingen en ook bezinning met bijvoorbeeld meditatie en retraites.

Tweetalige website
De Friese volkshogeschool draait volledig zonder subsidies, de stichting heeft geen winstoogmerk en hanteert betaalbare tarieven. Het volledige overzicht van alle cursussen, workshops, zomerkampen, leuke weekenden en hoe je je moet aanmelden vind je op de tweetalige website https://folkshegeskoalle.nl/.

 

Meer berichten