Afbeelding

Ruim 1/3 van automobilisten niet voorbereid op winterse omstandigheden

Algemeen

Volgens onderzoek van OnePoll* in opdracht van Nissan zegt 36% van de Europese automobilisten onvoldoende te zijn voorbereid op winterse rijomstandigheden. Ook zegt meer dan een kwart (27%) van de ondervraagden de extra veiligheidsvoorzieningen van hun auto niet te begrijpen of te gebruiken voor het rijden in de winter.

Na de invoering van de wintertijd zullen bestuurders vaker in het donker rijden, bijvoorbeeld tijdens de ochtend- en avondspits, terwijl de weersomstandigheden verslechteren. Voor meer dan de helft van de Europese automobilisten baren deze uitdagingen nu al zorgen, aangezien 55% toegeeft nerveus te zijn om in de winter te moeten rijden. 45% van de ondervraagden had graag willen leren hoe je in winterse omstandigheden moet rijden.

Voor hen is de nieuwe generatie Nissan Qashqai een prima metgezel waarmee ze met meer vertrouwen op pad kunnen gaan. De nieuwste Crossover van het merk zit boordevol geavanceerde technologie om bestuurders te assisteren bij het rijden in veeleisende rijomstandigheden en zo voor extra gemoedsrust en veiligheid te zorgen.

“We weten dat deze tijd van het jaar bij veel automobilisten een onveilig gevoel met zich meebrengt. Het onderzoek* toont ook aan dat 55% van de Europese automobilisten een reis annuleert of uitstelt bij slecht weer. We hebben de geheel nieuwe Nissan Qashqai uitgerust met gebruiksvriendelijke technologie waardoor bestuurders zich kunnen concentreren op de weg en zich gerustgesteld voelen in de wetenschap dat het voertuig ondersteuning biedt in uitdagende omstandigheden”, zegt Marco Fioravanti, Vice President Product Planning bij Nissan Europe.

Rijden in het donker of in de mist

Overdag kan sneeuwval of regen het moeilijk maken om andere voertuigen op de snelweg te zien of gezien te worden. Minder dan de helft (49%)* van de Europese automobilisten weet niet hoe ze hun koplampen moeten aanpassen aan de omstandigheden, zoals overschakelen van stads- naar dim- of grootlicht en andersom. Het afstellen van de hoogte van de koplampen is ook problematisch, aangezien slechts 59%* van de bestuurders erop vertrouwt om dit zelf te doen.

De nieuwe Qashqai is leverbaar met adaptieve matrixkoplampen die automatisch de lichtbundel aanpassen aan de wegomstandigheden. Ook medeweggebruikers profiteren van deze technologie, omdat het helpt om tegemoetkomend verkeer niet te verblinden, zoals regelmatig gebeurt doordat bestuurders vergeten hun grootlicht uit te schakelen als een tegenligger nadert.

Onderzoek

OnePoll deed in de periode van 10 tot 20 september 2021 onderzoek onder 6.000 automobilisten uit het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Spanje en Italië die wekelijks of vaker in de auto rijden. Het onderzoek is online uitgevoerd met panelleden die zijn gecrediteerd om deel te nemen aan enquêtes. Respondenten werden getarget met behulp van screeningvragen en profielgegevens om ervoor te zorgen dat de juiste demografie werd bereikt.

Op deze plek in Katlijk komt straks een geweldige speeltuin, hopelijk met uw hulp!
Katlijk komt samen voor speel- en ontmoetingsplek Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
Achter de doeken van Aerial Yoga Sport 8 uur geleden
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 20 uur geleden
Afbeelding
FryslânDOK: Prins Dokkum Cultuur 22 uur geleden
Gerrit en Els willen nooit meer weg uit Heerenhage.
Op pad met camper, boot of motor, maar altijd komen Gerrit en Els weer thuis in Heerenhage Wonen 27 mrt, 12:00
Afbeelding
De Bibliotheek en Steunpunt de Barones bieden hulp bij belastingaangifte Verhalen uit de buurt 27 mrt, 10:00
Afbeelding
Van Dal mannenmode viert Waanzinnige Winkelweek Algemeen 27 mrt, 08:00
Afbeelding
Groot onderzoek naar koopgedrag in Fryslân eind maart van start Politiek 26 mrt, 18:00