Xavier Mous houdt zijn ploeg met een aantal reddingen knap op de been.
Xavier Mous houdt zijn ploeg met een aantal reddingen knap op de been. Foto: Dijks Fotografie / Sietse de Boer

sc Heerenveen komt niet verder dan gelijkspel in Nijmegen

sc Heerenveen speelde het afgelopen weekend met 1-1 gelijk tegen NEC Nijmegen. Beide ploegen hadden kans op de overwinning, maar een gelijkspel was gezien de verhoudingen de juiste afspiegeling.

In de eerst helft was NEC in het eerste half uur de bovenliggende partij. Er waren onder andere kansen voor Jordy Bruijn, die een afgeslagen bal ineens op het doel van de Feansters afvuurde. Xavier Mous wist echter knap te pareren.

Na het eerste half uur nam Heerenveen de regie over en misten Henk Veerman en Rami Kaib het Nijmeegse doel.

Na de thee ging de wedstrijd iets meer op en neer. Kort na rust profiteert NEC-spits Ali Akman van een foutje van verdediger Syb van Ottele (1-0).

Daarna zet Heerenveen aan. Een voorzet van Arjen van der Heide smoort in het doelgebied en Joey Veerman weet de bal op te pikken. Hij schuift in een woud van spelers de bal prima binnen.

Tot slot krijgen beide ploegen nog een aantal kansen om de wedstrijd in het voordeel te beslissen, maar een wijziging in de stand komt er niet.

Op deze plek in Katlijk komt straks een geweldige speeltuin, hopelijk met uw hulp!
Katlijk komt samen voor speel- en ontmoetingsplek Algemeen 1 uur geleden
Achter de doeken van Aerial Yoga Sport 5 uur geleden
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 17 uur geleden
FryslânDOK: Prins Dokkum Cultuur 19 uur geleden
Gerrit en Els willen nooit meer weg uit Heerenhage.
Op pad met camper, boot of motor, maar altijd komen Gerrit en Els weer thuis in Heerenhage Wonen 27 mrt, 12:00
De Bibliotheek en Steunpunt de Barones bieden hulp bij belastingaangifte Verhalen uit de buurt 27 mrt, 10:00
Van Dal mannenmode viert Waanzinnige Winkelweek Algemeen 27 mrt, 08:00
Groot onderzoek naar koopgedrag in Fryslân eind maart van start Politiek 26 mrt, 18:00