Afbeelding
Foto: FotoTekst.nl

Onderneemster Baukje de Vries test de Mitsubishi Eclipse Cross Phev: “Een auto met body”

Auto & Stijl AUTOTESTDAG 2021

Als eigenaar van het Leeuwarder café Paddy O’Ryan is onderneemster Baukje de Vries een bekend gezicht voor velen. Haar auto gebruikt ze, net als bijna alle mensen, gewoon voor dagelijks gebruik. Dit weekend mocht ze de Mitsubishi Eclipse Cross Phev van AutoRaggers testen en dat beviel haar wel: “Een prachtige auto en ook lekker pittig, daar houd ik wel van. Deze auto wil wel!”

Veiligheid en comfort, dat is wat Baukje de Vries zoekt in een auto en op die punten is de Leeuwarder onderneemster niet ontevreden. “Het is een stevige auto, zeker geen koekblik, ligt goed op de weg en is erg comfortabel. Ik vind het fijn dat de auto een hoge zit heeft” Wat ook zeker bijdraagt aan de fijne rijervaring, is volgens De Vries de automaat: “Ik ben altijd fan geweest van een automaat, maar in de Mitsubishi merk je bijna niet dat hij schakelt, zo soepel gaat het.” 

Toeters en bellen

De Mitsubishi Eclipse Cross Phev is een grote bak, maar De Vries kon er prima mee uit de voeten, ook in de drukke binnenstad. “Parkeren ging hartstikke goed dankzij de parkeersensoren. En omdat je hoog in de auto zit, heb je als bestuurder ook een goed overzicht.” De auto is daarnaast ‘superdeluxe’ en uitgerust met ‘alle toeters en bellen’, vertelt De Vries. “Hij geeft zelfs een waarschuwing als je niet met twee handen aan het stuur zit, om je te waarschuwen, mocht je niet opletten. Echt ideaal!”

“Een prettige en stille rijervaring”

Zelf rijdt De Vries nog in een benzineauto, En hoewel ze duurzamer wil rijden, heeft ze dit weekend ook gemerkt dat dat nog niet zo handig gaat. “Ik woon in de binnenstad van Leeuwarden, dus mijn auto staat niet voor de deur. Ik heb door heel Leeuwarden gereden, op zoek naar een laadpaal, maar ik kon nergens een geschikte vinden.” De Mitsubishi Eclipse Cross Phev is een plug-in hybride die je kunt opladen met een normaal snoer, maar om dat te doen zijn in de binnenstad nog weinig opties. De Vries: “Ik weet zeker dat binnenkort de mogelijkheden worden uitgebreid en dan zal ik ook serieus overwegen om elektrisch of hybride te gaan rijden.”

Geen verschil

Dat De Vries nergens de auto kon opladen, maakte gelukkig niets uit. De auto heeft ook een benzinemotor. Is de accu van de elektromotor leeg, dan schakelt hij ongemerkt over op de brandstofmotor: “Je hoort het verschil echt niet. Het is een heel prettige en stille ervaring, heel rustig.”

Eindoordeel: 9

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Achter de doeken van Aerial Yoga Sport 3 uur geleden
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 15 uur geleden
Afbeelding
FryslânDOK: Prins Dokkum Cultuur 17 uur geleden
Gerrit en Els willen nooit meer weg uit Heerenhage.
Op pad met camper, boot of motor, maar altijd komen Gerrit en Els weer thuis in Heerenhage Wonen 23 uur geleden
Afbeelding
De Bibliotheek en Steunpunt de Barones bieden hulp bij belastingaangifte Verhalen uit de buurt 27 mrt, 10:00
Afbeelding
Van Dal mannenmode viert Waanzinnige Winkelweek Algemeen 27 mrt, 08:00
Afbeelding
Groot onderzoek naar koopgedrag in Fryslân eind maart van start Politiek 26 mrt, 18:00
Afbeelding
Charmante en grappige Jip op zoek naar een nieuw thuis Verhalen uit de buurt 26 mrt, 12:00