Afbeelding

Knappe Midas zoekt nieuw baasje

Algemeen

FRIESLAND - Dit is Midas! Midas is een gecastreerde reu en geboren in mei 2018. Het is een grote hond met een klein hartje. Hij kan alleen thuis zijn en ligt dan graag op zijn kussen of even op de bank. Midas kan prima opschieten met kinderen (al vinden wij hem niet geschikt voor kinderen onder de 12 jaar, omdat hij te enthousiast en lomp wordt als deze wild spelen en rennen). 

Kom je bij Midas op bezoek, dan word je zeer vriendelijk onthaald waarbij hij graag je hand of arm in zijn bek neemt - dit is puur enthousiasme -, geef je hem vervolgens zijn beertje, dan loopt hij daarmee in zijn bek. Hij heeft deze gewoonte ook als hij buiten enthousiast aan het rennen is: kan dan ineens bij je komen en je hand of arm vasthouden, om er vervolgens weer vandoor te gaan of soms gewoon even bij je gaat zitten. Midas is wat betreft andere honden een echte allemansvriend; hij vind ze allemaal leuk, maar is er een ander hondje erg kefferig of dominant: dan vermijdt hij deze liever. 

Op dit moment woont hij niet meer samen met een kat, maar heeft deze als jongere hond wel meegemaakt; buiten wil hij ze nog wel eens speels wegjagen, maar heeft verder geen kwaad in de zin. Als Midas mee mag in de auto vindt hij dit fijn, hij zit dan bij voorkeur voorin met het liefste nog een raampje open (achterin wil hij in begin nog wel pieperig zijn). Ook gaat hij graag mee naar het bos en loslopen is dan geen probleem. We kunnen wel stellen dat hij een matig jachtinstinct heeft: hij snuffelt her en der, ruikt een spoor, maar meer ook niet. Kom je onderweg water tegen, dan is het plezier compleet, want Midas zwemt graag. 

Hij heeft ondanks dat het een frank en vrije hond is wel wat onzekerheden. Als hij ergens van schrikt of bang voor is, kan hij dit lang onthouden en bijvoorbeeld een bepaalde plek willen vermijden. Dit is ook ooit bij de dierenarts gebeurt, want die vind hij echt doodeng. Wat kunnen we nog meer vertellen van Midas? Het is gewoonweg een hele grote vriendelijke hond, speels, aanhankelijk, sterk, maar met een gevoelig karakter. 

Zoekt u nu een maatje met bovenstaande karakter, bel dan met 0561-476211 of stuur een mail naar sos.sosdier@outlook.com www.sosdier.nl

Midas wordt herplaatst door Stichting SOS voor Huisdieren Friesland. Op hun website kun je vinden of Midas nog beschikbaar is.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Duidelijkheid over beheer oevers langs Friese vaarwegen Natuur 3 uur geleden
Het afkoppelen van de regenpijp.
Week van de Groene Tuin helpt Friezen op weg om tuin te vergroenen Natuur 5 uur geleden
Op deze plek in Katlijk komt straks een geweldige speeltuin, hopelijk met uw hulp!
Katlijk komt samen voor speel- en ontmoetingsplek Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
Achter de doeken van Aerial Yoga Sport 15 uur geleden
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 27 mrt, 20:00
Afbeelding
FryslânDOK: Prins Dokkum Cultuur 27 mrt, 18:00
Gerrit en Els willen nooit meer weg uit Heerenhage.
Op pad met camper, boot of motor, maar altijd komen Gerrit en Els weer thuis in Heerenhage Wonen 27 mrt, 12:00
Afbeelding
De Bibliotheek en Steunpunt de Barones bieden hulp bij belastingaangifte Verhalen uit de buurt 27 mrt, 10:00