Afbeelding

De Wettertoer wordt weer gebouwd

Algemeen

HEERENVEEN - In het weekend van 16 en 17 oktober komt de voormalige watertoren van Heerenveen niet alleen tijdens de muziektheatervoorstelling De Wettertoer tot leven, maar ook als fysiek bouwwerk op het terrein van Scouting Polaris.

In de aanloop naar de theatervoorstelling bouwt Scouting Polaris een toren die een artistieke kopie is van de oorspronkelijke watertoren. De toren wordt gemaakt door middel van pionieren, een duurzame en natuurvriendelijke techniek waarbij met palen en touwen een constructie wordt gebouwd. Er komen geen spijkers of schroeven aan te pas. De constructie zal rond de 15 meter hoog zijn en wordt door de scoutinggroep gebruikt als weekendactiviteit om vanaf te abseilen. 

Naast het bouwen van de watertoren, verzorgt Scouting Polaris voor de voorstelling De Wettertoer onderdelen van het decor in het zwembad van Sportstad Heerenveen. Ook hier wordt gebruik gemaakt van pionieren, waarbij een podium boven het water zweeft en een ander op het water drijft. Voor Sportstad is het de eerste keer dat er een theatervoorstelling in het zwembad te zien is.

In de voorstelling staat de voormalige legendarische Watertoren van Heerenveen centraal. Het verhaal wordt gebracht als absurde vertelling met spektakel, muziek en videotechnieken. De cast bestaat naast talenten uit de regio Jesper Minkes en Jacob Hettinga uit de acteurs Jan Arendz, Maaike Schuurmans en Michael de Roos. Ook diverse disciplines van zwemvereniging HZ&PC vervullen een rol in de voorstelling. 

De gebouwde watertoren is op zaterdag 16 en zondag 17 oktober te bewonderen op het parkeerterrein P8 aan de Neptunus in Heerenveen. De toegang is gratis. Kijk voor meer informatie op www.dewettertoer.nl

Afbeelding
Nieuwe subsidie voor innovatieprojecten in de landbouw in Noord-Nederland Agrarisch nieuws 3 uur geleden
Afbeelding
Veenstra Makelaars en Taxateurs: 'Optimale woningpresentatie is essentieel voor succes' Wonen 9 uur geleden
Afbeelding
Draag bij aan het voortbestaan van de bij Natuur 11 uur geleden
Afbeelding
"Spot de reusachtige mammoet, indrukwekkende sabeltandtijger en de brullende holenbeer!" Algemeen 17 apr, 12:00
Jan Willem Monhemius.
Jan Willem Monhemius: Veertig jaar fitnessgeschiedenis in Heerenveen Persoonlijke verhalen 17 apr, 08:00
Burgemeester Avine Fokkens-Kelder en Hans Schouten van Historie Heerenveen onthullen de Vector of Memory in Heerenveen.
Canadian Trail in Heerenveen geopend Historie 16 apr, 15:00
De ingezamelde ballen worden voornamelijk door de jeugd van Nieuweschoot gebruikt.
Inzamelingsactie voor voetballen VV Nieuweschoot Sport 16 apr, 12:00
Afbeelding
In- en uitchecken met de betaalpas nu ook mogelijk in alle buurtbussen van Arriva Algemeen 15 apr, 14:00