Dit jaar geen grote Gondelvaart, wel een Kleintje Gondelvaart.
Dit jaar geen grote Gondelvaart, wel een Kleintje Gondelvaart. Foto: Manon van Althuis

Feest in Oldeboorn: Kleintje Gondelvaart

Algemeen


Dit jaar geen Gondelvaart op de laatste vrijdag van augustus, wel een Kleintje Gondelvaart op de eerste donderdag van september. Ondanks de huidige maatregelen rondom Covid-19 heeft het bestuur van Oranje Nationaal een divers driedaags programma samengesteld.

De aftrap was donderdag 2 september ’21 met een jeugddag. Kinderen t/m groep 4 hebben genoten van een theatervoorstelling in De Fermanje en voor de kinderen uit groep 5 t/m 8 werd er een Junior Expeditie Robinson georganiseerd. Begin van de avond konden de tieners door het dorp met een fotohunt. 

Het spektakel van de dag vond echter om 20.30 uur plaats bij de gracht aan de P.F. Herne, namelijk Kleintje Gondelvaart. Groep 5 t/m 8 van De Boarne en De Finne hebben in 10 groepen een eigen gondeltje gemaakt en hebben deze donderdagavond aan het publiek gepresenteerd. Met bijpassende kleding, in de sfeer van de gondel, liet de jeugd zien dat zij de handjes van de toekomst zijn!

Historische wandelroute geopend

Vrijdagmiddag is er in Aldeboarn een historische wandelroute geopend. Ter gelegenheid van 75 jaar Gondelvaart Aldeboarn heeft het bestuur van Oranje Nationaal in samenwerking met Aldheidskeamer “Uldrik Bottema” en Pleatslik Belang Aldeboarn een vrij toegankelijke en blijvende wandelroute gerealiseerd. De wandelroute is mede mogelijk gemaakt door: Boersma Adema Stichting, Douwe Kalma Stifting, Julia Jan Wouters Stichting, Prins Bernhard Cultuurfonds, Stichting Ritske Boelema Gasthuis, Iepen Mienskipsfûns en Pleatslik Belang Aldeboarn.

Beeldmateriaal van de historie van Aldeboarn en 75 jaar Gondelvaart is nu door middel van borden zichtbaar in het dorp. Zie voor meer informatie www.aldeboarn.frl. Door het dorp stonden vrijdag diverse kramen en muzikanten, wat voor een gezellig Boarnster samenzijn zorgde.

Na de online pubquiz voor de buurten op vrijdagavond stond ook de zaterdag in het teken van de (strijd tussen de) buurten. Talent, behendigheid, kennis en samenwerking waren belangrijke elementen tijdens de diverse opdrachten die de buurten kregen, uit te voeren door jong en oud. De dag werd feestelijk afgesloten met 11x een mini-huwelijksceremonie, 1 bruidspaar met toebehoren per buurt.

De onderdelen buurtkamp, pubquiz en buurtversiering telden mee voor de algemene prijs: het Schild. Buurt Rûnom Boksleat werd nipt winnaar van het Schild, gevolgd door het Eastein op de tweede plaats en derde plaats is voor De Wynhoeke.

Afbeelding
Rosie nieuw in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 26 minuten geleden
Afbeelding
BROED, biodiversiteitsfestival - 11 mei 2024 - Alde Leie Evenement 1 uur geleden
Afbeelding
TV-serie Tot het Einde Gezondheid 5 uur geleden
Afbeelding
Makelaar en taxateur Yvette Westerhof denkt mee over duurzaamheid Zakelijk nieuws 19 uur geleden
Afbeelding
Delta Impuls schiet uit slof en is zeker van lijfsbehoud Sport 22 apr, 10:00
Afbeelding
Weekend van het verdedigingserfgoed Educatie 21 apr, 18:00
Foto: Foppe de Haan
Foppe de Haan over de Friese sportcultuur Sport 21 apr, 12:00
Afbeelding
In het wild uitgestorven hertensoort geboren in AquaZoo Leeuwarden Natuur 20 apr, 18:00