Afbeelding

Regenboogweek Heerenveen 2021

Algemeen

HEERENVEEN - Van 11 tot en met 17 oktober 2021 organiseert stichting Regenboogbelang Heerenveen (RBH) weer de Regenboogweek in Heerenveen. Een week vol kleur!

Jaarlijks is op 11 oktober de internationale Coming Out Dag. Op die dag wordt er over de hele wereld de regenboogvlag gehesen om te vieren dat iedereen het hele jaar door zichzelf moet kunnen zijn. Helaas is dit nog steeds niet vanzelfsprekend. RBH roept in samenwerking met Sipke Jan Bousema en Moeders en Vaders van Fryslân op om in heel Friesland tijdens de week de regenboogvlag te hijsen. “Zo’n vlag laat zien: hier worden we allemaal geaccepteerd, kunnen we onszelf zijn en ons veilig voelen. Dus we willen iedereen graag oproepen om mee te doen aan de actie Regenboogvlaggen voor Fryslân. Laat zien dat iedereen hier welkom is!”, aldus het bestuur van RBH. 

In de regenbooggemeente Heerenveen is het hijsen van de vlag inmiddels een kleurrijke traditie. Naast dit symbolische moment zijn er dit jaar in de week van 11 – 17 oktober 2021 uiteenlopende activiteiten gericht op de LHBTI-gemeenschap in de regio. Dit alles met als doel het stimuleren van een inclusieve samenleving waar iedereen geaccepteerd en gerespecteerd wordt. Uiteraard is iedereen van harte welkom!

Op het programma staan onder andere een filmavond, themabijeenkomst, kerkdienst, voorleesmiddag, ouderenviering en een ontmoetingsavond. Daarnaast wordt er dit jaar weer de Regenboogprijs uitgereikt aan een initiatief of persoon die heeft bijgedragen aan de acceptatie en bespreekbaar maken van LHBTI+ onderwerpen in regio Heerenveen. 

Alle activiteiten tijdens de Regenboogweek Heerenveen 2021 zijn afgestemd op de Covid-19 maatregelen. Kijk voor meer informatie en het programma op www.rbh.frl.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Nieuwe subsidie voor innovatieprojecten in de landbouw in Noord-Nederland Agrarisch nieuws 5 uur geleden
Afbeelding
Veenstra Makelaars en Taxateurs: 'Optimale woningpresentatie is essentieel voor succes' Wonen 11 uur geleden
Afbeelding
Draag bij aan het voortbestaan van de bij Natuur 13 uur geleden
Afbeelding
"Spot de reusachtige mammoet, indrukwekkende sabeltandtijger en de brullende holenbeer!" Algemeen 17 apr, 12:00
Jan Willem Monhemius.
Jan Willem Monhemius: Veertig jaar fitnessgeschiedenis in Heerenveen Persoonlijke verhalen 17 apr, 08:00
Burgemeester Avine Fokkens-Kelder en Hans Schouten van Historie Heerenveen onthullen de Vector of Memory in Heerenveen.
Canadian Trail in Heerenveen geopend Historie 16 apr, 15:00
De ingezamelde ballen worden voornamelijk door de jeugd van Nieuweschoot gebruikt.
Inzamelingsactie voor voetballen VV Nieuweschoot Sport 16 apr, 12:00
Afbeelding
In- en uitchecken met de betaalpas nu ook mogelijk in alle buurtbussen van Arriva Algemeen 15 apr, 14:00