sc Heerenveen heeft de oefenwedstrijd tegen Top Oss zaterdag nipt gewonnen.
sc Heerenveen heeft de oefenwedstrijd tegen Top Oss zaterdag nipt gewonnen. Foto: Johan Vogelzang

Heerenveen wint oefenduel met Top Oss nipt

Sport

HEERENVEEN - Zonder publiek heeft sc Heerenveen zaterdagmiddag ternauwernood gewonnen van eerste divisionist Top Oss. Het werd een oefenwedstrijd welke in 3-2 eindigde voor de Friese eredivionist.

Hier het verslag van de wedstrijd, met dank aan de website van sc Heerenveen:

Nog zonder aanwinst Filip Stevanovic – hij is nog in afwachting van een tewerkstellingsvergunning – begon sc Heerenveen uiterst efficiënt tegen TOP Oss: de eerste kans was meteen raak. Stanislav Shopov bleef oog in oog met keeper Norbert Alblas koel en scoorde zijn eerste goal van de voorbereiding (1-0). Een goed begin, maar de Brabanders knokten zich terug. Wat heet. Dankzij twee rake kopballen van Tijjani Noslin boog de eerstedivisionist binnen een halfuur de achterstand om in een voorsprong (1-2).

In het laatste kwartier van de eerste helft was sc Heerenveen al een paar keer dicht bij de gelijkmaker, maar schoten van Siem de Jong, Benjamin Nygren, Joey Veerman en Tibor Halilovic gingen er niet in. Die laatste kon vijf minuten na rust wel juichen. Alblas zat er nog aan, maar de doelman van TOP Oss kon niet voorkomen dat de harde en zwabberende pegel van Halilovic doel trof (2-2).

Toch nog een winnaar

In de resterende veertig minuten maakte sc Heerenveen het spel, zonder de tegenstander pijn te doen. Rami Hajal en Henk Veerman kregen ieder twee goede mogelijkheden. Met een kopbal op de paal was de jonge Zweed het dichtstbij. Maar ook de Friezen ontsnapten zo nu en dan en hadden geluk dat Rick Stuy van den Herik en Joshua Sanches het vizier niet op scherp hadden. Een gelijkspel leek aanstaande, maar vlak voor tijd frommelde Kongolo de bal achter Alblas en zorgde ervoor dat er toch nog een winnaar kwam (3-2).

De statistieken van de wedstrijd:

sc Heerenveen - TOP Oss 3-2 (1-2). 4. Shopov 1-0, 16. Noslin 1-1, 30. Noslin 1-2, 50. Halilovic 2-2, 87. Kongolo 3-2. Opstelling sc Heerenveen: Mous; Van Ewijk (46. Zaal), Van Ottele, Bochniewicz (46. Dresevic), Akujobi (46. Nunumete); De Jong (46. Hajal), Halilovic (60. Henk Veerman), J. Veerman (46. Kongolo); Van Bergen (60. Van der Heide), Nygren, Shopov (60. Driouech).

sc Heerenveen heeft inmiddels vier wedstrijden gevoetbald in de voorbereiding op het nieuwe seizoen in de eredivisie. Van Jong FC Utrecht werd gewonnen (3-1), tegen KV Kortrijk werd gelijkgespeeld (2-2), van Maccabi Tel Aviv werd verloren (0-2) en zoals vermeld van Top Oss gewonnen (3-2).

Competitie begint op 13 augustus tegen Go Ahead Eagles

Na de oefencampagne opent sc Heerenveen op vrijdag 13 augustus de competitie uit bij Go Ahead Eagles. sc Heerenveen is nog bezig met het organiseren van een afsluitend oefenduel op of rond vrijdag 6 augustus, een week voor de competitiestart in Deventer. Informatie over deze wedstrijd hoopt de club binnenkort bekend te maken.

Afbeelding
Steeds meer boeren in Friesland stappen over op kruidenrijk grasland Agrarisch nieuws 9 uur geleden
Afbeelding
Wie was Abe Lenstra? Sport 9 uur geleden
Afbeelding
Duidelijkheid over beheer oevers langs Friese vaarwegen Natuur 21 uur geleden
Het afkoppelen van de regenpijp.
Week van de Groene Tuin helpt Friezen op weg om tuin te vergroenen Natuur 23 uur geleden
Op deze plek in Katlijk komt straks een geweldige speeltuin, hopelijk met uw hulp!
Katlijk komt samen voor speel- en ontmoetingsplek Algemeen 28 mrt, 12:00
Afbeelding
Achter de doeken van Aerial Yoga Sport 28 mrt, 08:00
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 27 mrt, 20:00
Afbeelding
FryslânDOK: Prins Dokkum Cultuur 27 mrt, 18:00