Alle kinderen mogen meedoen aan de activiteiten.
Alle kinderen mogen meedoen aan de activiteiten. Foto: KindCentrum Skoatterwiis

Skoatterwiis kloppend hart Oudeschoot

Educatie

OUDESCHOOT – Samen met een buurtsportcoach van de gemeente Heerenveen organiseert KindCentrum Skoatterwiis regelmatig laagdrempelig leuke activiteiten voor kinderen. Zowel voor kinderen van het KindCentrum als kinderen uit de buurt, alsook voor ouderen.

“We hebben op dit moment vier activiteiten voor drie dagen per week en willen uiteindelijk naar vijf dagen per week toe, zodat wij als KindCentrum echt het kloppend hart van Oudeschoot zijn”, zegt directeur Patricia Kruijt. Skoatterwiis is onderdeel van scholenkoepel Ambion.

Koken, vissen, timmeren, sporten

“Vorig najaar hebben kinderen uit de buurt workshops over koken, timmeren en vissen gekregen en kon er ook toneellessen gevolgd worden. Ze vonden het prachtig. Veel kinderen ontdekken zo of ze iets leuk vinden en of ze zich er verder in willen ontwikkelen.”

De activiteiten zijn goed voor de persoonlijke ontwikkeling van kinderen en een mooie opstap naar lid worden van een sport- of culturele vereniging. “Persoonlijke ontwikkeling staat centraal in ons KindCentrum en het aanbieden van activiteiten aan onze eigen kinderen en kinderen uit de buurt past hierbij.’

Kinderen raken echt gemotiveerd

Door het nieuwe continurooster is er na schooltijd meer tijd voor interessante activiteiten. “We merken dat kinderen gemotiveerd raken en dat ook ouders blij zijn met dit aanbod”, zegt Patricia.

Niet elke sportactiviteit, toneelles of workshop komt in aanmerking. “Wij willen samenwerken met professionals en het is voor ons belangrijk dat het gratis is. Dat betekent dat het uit subsidies moet worden betaald. Dan gaat er dus wat tijd overheen voordat er iets gerealiseerd is. Ook al is de gemeente Heerenveen welwillend.”

Op de website van de buurtsportcoaches van de gemeente Heerenveen (www.scorenvoorgezondheidheerenveen.nl) kun je zien dat er net weer dagen met een sportinstuif zijn geweest voor kinderen van verschillende leeftijden. Alle kinderen waren daarbij welkom, zowel kinderen die nog niet van een vereniging lid zijn als kinderen die dat al wel zijn.

Patricia: “We richten ons op twee sporen. Op een spoor van structurele activiteiten en op een spoor van incidentele activiteiten. Activiteitenaanbieders kunnen dus zeker contact opnemen met KindCentrum Skoatterwiis om te onderzoeken of samenwerking mogelijk is.”

Wil je weten welke activiteiten er allemaal worden aangeboden? Hou de website van KindCentrum Skoatterwiis (www.skoatterwiis.nl) in de gaten. Daar wordt zo goed mogelijk het actuele aanbod bijgehouden.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Column Melissa: Uit de kast komen is niet alleen bevrijdend voor jezelf, maar ook voor anderen Column 4 uur geleden
Afbeelding
De Hunebeddenjager: Een avontuurlijke ontdekkingsreis met Willem Donker Cultuur 6 uur geleden
Hoe ga jij Koningsdag vieren?
Activiteiten op Koningsdag in Heerenveen Algemeen 8 uur geleden
Afbeelding
Column Desirée van Dijk-Attema: Uitstellen Column 22 uur geleden
Afbeelding
Hondje Binky in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 23 apr, 14:00
Afbeelding
Rosie nieuw in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 23 apr, 13:02
Afbeelding
BROED, biodiversiteitsfestival - 11 mei 2024 - Alde Leie Evenement 23 apr, 12:00
Afbeelding
TV-serie Tot het Einde Gezondheid 23 apr, 08:00