Afbeelding
Foto: Max van Gelder

Open dag Heerenhage op 9 en 10 juli

Samenleving

HEERENVEEN – De afwerking van Heerenhage is bijna gereed. De grote flat heeft plaatsgemaakt voor een stijlvol gebouw voor 70-plussers. Heerenhage houdt daarom op 9 en 10 juli van 09.30 tot 16.00 uur een open dag. Geïnteresseerden kunnen een afpraak maken om het nieuwe woongebouw met huurappartementen voor 70-plussers te bekijken.

Open dagen op afspraak

“Het heeft absoluut onze voorkeur om een gewone open dag te organiseren waar iedereen langs kan komen”, vertelt Désirée van Dijk- Attema, directeur Heerenhage. Maar ook al gaat het de goede kant op met de coronacijfers, we willen geen risico lopen. We werken daarom met afspraken, zo kunnen we rustig en coronaproof alles laten zien en rustig alle vragen beantwoorden. Zo’n afspraak verplicht tot niks, maar we willen voorkomen dat er te veel mensen tegelijkertijd komen.’’

Nieuwe appartementen Heerenhage

‘’We zijn trots om eindelijk het nieuwe Heerenhage te laten zien. De bouw nadert zijn einde en de oplevering is in zicht. De laatste details worden nog afgewerkt. Maar geïnteresseerden krijgen een goede indruk van het gebouw en de appartementen. Tijdens de open dag zijn de algemene ruimtes aangekleed en zorgen we voor een hapje en een drankje‘’, vertelt Van Dijk- Attema.


Vrije sector huurappartementen

De vrije sector huurappartementen van Heerenhage zijn bestemd voor 70 jaar of ouder. De huurprijzen beginnen bij circa € 836,00 per maand. Het gaat om huurappartementen die in het middensegment vallen, boven de sociale huurgrens. De eerste woningen van Heerenhage worden eind juni 2021 opgeleverd, afhankelijk van de voortgang van de bouw.

De appartementen hebben twee of drie kamers, die in oppervlakte variëren van 64 tot 106 vierkante meter. Ze beschikken allemaal over een balkon of terras met uitzicht over het kanaal of de tuin. De woningen zijn levensloopbestendig. Ze kunnen ‘meegroeien’ met een mogelijke, toekomstige zorgvraag of het gebruik van bijvoorbeeld een rollator.

Naar elkaar omkijken

Het aantal ouderen en alleenstaanden neemt toe. Mensen moeten nadenken over hun toekomst. Mensen leven langer. ‘’In Heerenhage woont u zelfstandig, maar niet alleen. U bent omringd door gelijkgestemden die naar elkaar omzien, maar anderen ook in hun waarde laten. Mensen die hier komen wonen, zoeken een prettige woonplek voor de toekomst, maar verwachten en willen niet meer dat alles vastligt en voor hen wordt geregeld’’, vertelt Van Dijk- Attema.

Heerenhage is een plek geworden waar mensen zelfstandig, veilig en comfortabel kunnen blijven wonen, ook als de situatie verandert. Geen drempels, bredere deuren, geen verdiepingen, ruime keuken en sanitair. Handig voor mensen die zich met een rollator of rolstoel moeten verplaatsen.

                                                                

Afspraak maken bezichtiging

De inschrijving is volop bezig. Wilt u meer weten over deze vrije sector huurappartementen of wilt u de open dag op vrijdag 9 of zaterdag 10 juli van 09.30 tot 16.00 uur bezoeken?

Maak dan telefonisch een afspraak, zodat we kunnen inventariseren waar u belangstelling voor heeft. Tuinkant, waterkant, hoog of laag, alleen of met z’n tweeën, zodat we heel gericht iets kunnen laten zien en we daar onze looproutes op af kunnen stemmen.

Heeft u een vraag over Heerenhage?

In Heerenhage woont u zelfstandig en bepaalt en regelt u alles zelf, maar een vriendelijk gezicht of een helpende hand is nooit ver. U woont in een gebouw met andere generatiegenoten die u ontmoet wanneer u dat wilt. Bij de brievenbus of met een kopje koffie in de serre met uitzicht op het water.

Bel gerust: 085 - 487 15 39.

Het kantoor is telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag tussen 09.00 en 12.00 uur en 13.00 – 17.00 uur voor het maken van afspraken en/of vragen.

Volg de ontwikkelingen op onze Facebookpagina en Instagram.

Heerenhage

Heerenhage 13

8446 DC HEERENVEEN

servicepunt@rendantgroep.nl

www.heerenhage.nl

Afbeelding
Directrice Tineke de Jong opent de deuren van de openbare basisschool in Aldeboarn.
OBS de Boarne in Aldeboarn sluit na bijna 40 jaar haar deuren en gaat verder als samenlevingsschool Educatie 5 uur geleden
Afbeelding
Start vernieuwbouw Kindcentrum Ekke de Haan en Kindcentrum het Kompas Educatie 8 uur geleden
Afbeelding
Nynke Duijff winnaar Grut Frysk Diktee Verhalen uit de buurt 13 uur geleden
Afbeelding
Sloepvaren bij de Alde Feanen Recreatie & Ontspanning 15 uur geleden
Afbeelding
Column Rijkele Dijkstra: Ons veilige gevoel Column 24 apr, 18:00
Afbeelding
Column Melissa: Uit de kast komen is niet alleen bevrijdend voor jezelf, maar ook voor anderen Column 24 apr, 12:00
Afbeelding
De Hunebeddenjager: Een avontuurlijke ontdekkingsreis met Willem Donker Cultuur 24 apr, 10:00
Hoe ga jij Koningsdag vieren?
Activiteiten op Koningsdag in Heerenveen Algemeen 24 apr, 08:00