Afbeelding

Nederlandse Veteranendag; geen lokale bijeenkomst maar sta er wel bij stil

Samenleving

HEERENVEEN - 26 juni is het Nederlandse Veteranendag, een nationaal evenement waar heel Nederland haar meer dan 100.000 veteranen bedankt die zijn ingezet in dienst van de vrede, nu en in het verleden. Deze dag wordt georganiseerd door Het Comité Veteranendag en wordt zowel nationaal als lokaal gevierd.

De nationale viering van de Nederlandse Veteranendag is dit jaar, net als vorig jaar, in een andere vorm vanwege het coronavirus. De viering, waarbij maar een beperkt aantal gasten op uitnodiging aanwezig zijn, kan je wel op tv volgen in twee uitzendingen. De eerste is om 13.00 uur vanuit de Koninklijke Schouwburg door de NOS, de tweede om 17.00 uur vanaf het Malieveld door Omroep Max. Ook op lokaal niveau wordt er dit jaar niets georganiseerd omtrent Nederlandse Veteranendag. Wel kun je als veteraan terecht bij een aantal instanties om andere veteranen te ontmoeten. Dat kan bijvoorbeeld maandelijks bij het Veteranencafé in Drachten of Leeuwarden. Deze gaan binnenkort waarschijnlijk weer beginnen, na een tijdje dicht te zijn geweest vanwege COVID-19. Het Veteranen Platform Heerenveen organiseerde elk jaar een mooie bijeenkomst tijdens Nederlandse Veteranendag. Die gaat dit jaar niet door, maar je kan wel lid worden van hun gesloten Facebookgroep om lotgenoten te leren kennen. Bij Bronya Boxing in Sportstad Heerenveen is er een groep veteranen die wekelijks met elkaar bokst. Ben je sportief, dan is dat de ideale plek om andere veteranen te ontmoeten.

Wil je op een andere manier een goed doel steunen die zich inzet voor het welzijn van Nederlandse veteranen? Hulp voor Helden is bijvoorbeeld een mooie organisatie die zich sterk maakt voor (toekomstige) militairen, veteranen en het thuisfront. Stichting Onbekende Helden helpt veteranen tijdens de zoektocht naar betaald werk- en stageplaatsen.
De witte anjer is het symbool geworden voor Nederlandse veteranen. Om te laten zien dat je hen steunt, kun je een pinanjer bestellen op de website van de Nederlandse Veteranendag. Deze witte anjer dient gedragen te worden op de linker borst.

Afbeelding
Column Desirée van Dijk-Attema: Uitstellen Column 7 uur geleden
Afbeelding
Hondje Binky in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
Rosie nieuw in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
BROED, biodiversiteitsfestival - 11 mei 2024 - Alde Leie Evenement 13 uur geleden
Afbeelding
TV-serie Tot het Einde Gezondheid 17 uur geleden
Afbeelding
Makelaar en taxateur Yvette Westerhof denkt mee over duurzaamheid Zakelijk nieuws 22 apr, 18:00
Afbeelding
Delta Impuls schiet uit slof en is zeker van lijfsbehoud Sport 22 apr, 10:00
Afbeelding
Weekend van het verdedigingserfgoed Educatie 21 apr, 18:00