Aquazoo Leeuwarden verheugt zich op de komst van deze prachtige tijgers.
Aquazoo Leeuwarden verheugt zich op de komst van deze prachtige tijgers. Foto: Aquazoo

Er komen tijgers naar Leeuwarden

Algemeen

LEEUWARDEN - Goed nieuws voor AquaZoo. De gemeente Leeuwarden heeft een bouwvergunning verstrekt voor het bouwen van een tijgerverblijf in de dierentuin. Wat betekent dat er eind dit jaar twee heuse Amoertijgers te bewonderen zullen zijn.

De Amoertijgers, ook bekend als Siberische tijgers, krijgen een ruim verblijf in het oostelijke deel van de dierentuin. Het verblijf zal voorzien worden van diverse soorten beplanting, hoogteverschillen en uiteraard heel veel water. De dierentuin verwacht na de zomervakantie met de bouw te beginnen en hoopt eind van dit jaar nieuwe bewoners te mogen verwelkomen. De coördinator van het Europese fokprogamma van deze Amoertijger bepaalt later dit jaar welke twee dieren richting Friesland afreizen. 

Tijgers helpen overleven

Met de komst van deze diersoort gaat er een wens in vervulling van general manager Jeroen Loomeijer. “Het is een prachtig dier. Helaas een bedreigde diersoort waar er in het wild nog maar een paar honderd van leven. Als dierentuin kunnen we door middel van educatie, bijdrages aan fokprogramma’s en het ondersteunen van beschermingsprojecten in de natuur actief helpen met het behoud van deze dieren en hun leefgebied. Dat is natuurlijk fantastisch om te mogen doen.”

In het nieuwe gebied wordt de bezoeker meegenomen naar het stroomgebied van de Amoer, één van de grootste rivieren ter wereld die stroomt in het meest zuidelijke deel van Siberië, op de grens van Rusland en China. Onderweg leren ze over de typische kenmerken van deze diersoort en zijn leefgebied en de bedreigingen in de vorm van stropers en het verkleinen van het leefgebied. Ook wordt verteld wat zowel hulporganisaties als WCS Russia als de bezoekers zelf kunnen doen om de situatie voor dit dier in het wild te verbeteren.

Afbeelding
Nynke Duijff winnaar Grut Frysk Diktee Verhalen uit de buurt 1 uur geleden
Afbeelding
Sloepvaren bij de Alde Feanen Recreatie & Ontspanning 3 uur geleden
Afbeelding
Column Rijkele Dijkstra: Ons veilige gevoel Column 17 uur geleden
Afbeelding
Column Melissa: Uit de kast komen is niet alleen bevrijdend voor jezelf, maar ook voor anderen Column 23 uur geleden
Afbeelding
De Hunebeddenjager: Een avontuurlijke ontdekkingsreis met Willem Donker Cultuur gisteren
Hoe ga jij Koningsdag vieren?
Activiteiten op Koningsdag in Heerenveen Algemeen 24 apr, 08:00
Afbeelding
Column Desirée van Dijk-Attema: Uitstellen Column 23 apr, 18:00
Afbeelding
Hondje Binky in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 23 apr, 14:00