Provincie Fryslân stelt het geld - voor een overheidsinstantie - snel ter beschikking aan je project.
Provincie Fryslân stelt het geld - voor een overheidsinstantie - snel ter beschikking aan je project. Foto: RondOm Vandaag

Lokale leefbaarheids-initiatieven kunnen 500 euro krijgen

Politiek

FRIESLAND- Lokale initiatieven die iets doen aan eenzaamheid en leefbaarheid in de huidige lastige coronatijd, kunnen op snelle en eenvoudige wijze 500 euro subsidie krijgen van provincie Fryslân.

Uit de gemeenten Ooststellingwerf, Weststellingwerf, Heerenveen, Smallingerland en Opsterland zijn inmiddels meer dan 45 aanvragen binnen gekomen, meldt de provincie. Er is ruimte voor 60 extra aanvragen in totaal uit deze gemeenten.

Ook in de gemeenten De Fryske Marren en Súdwest-Fryslân kunnen zestig initiatieven nog een bedrag van 500 euro op hun bankrekening krijgen. Uit beide gemeenten zijn inmiddels meer dan 45 aanvragen binnen.

Het plafond voor de regio Noordwest Fryslân (gemeenten Leeuwarden, Waadhoeke en Harlingen) en regio Noordoost Fryslân (gemeenten Achtkarspelen, Tytsjerksteradiel, Dantumadiel, Noardeast-Fryslân) is bereikt. Je kunt geen aanvraag meer indienen voor deze regio’s.

Bedoeld voor kleine eenzaamheids- en leefbaarheidsinitiatieven

De provincie Fryslân stelt geld beschikbaar voor kleine eenzaamheids- en leefbaarheidsinitiatieven. Het geld is bedoeld voor kleine maatschappelijke initiatieven in Fryslân, die de leefbaarheid in wijk, dorp of stad tijdens de coronacrisis vergroten. Voorbeelden van kleine initiatieven zijn het uitdelen van tulpen aan inwoners of muziek maken in de tuin van verzorgingshuizen.

Kijk hier waar je je aan moet melden

Per initiatief is € 500,- beschikbaar. De regeling is op 11 mei 2021 door het college van Gedeputeerde Staten vastgesteld. De tekst van de regeling vind je als je op de nuvolgende link klikt: http://decentrale.regelgeving.overheid.nl/cvdr/XHTMLoutput/Historie/Frysl%C3%A2n/657773/CVDR657773_1.html.

Via die link krijg je uitleg over hoe je het verzoek moet indienen. Op dinsdag 25 mei 2021 is de regeling open gegaan. Let op: activiteiten die plaatsvonden vóór 25 mei 2021 komen niet in aanmerking voor deze subsidie. Hou er verder rekening mee dat je eerst een bericht van de provincie krijgt of het initiatief past binnen de voorwaarden van de regeling, voordat je aanspraak kunt maken op de 500 euro.

Op deze plek in Katlijk komt straks een geweldige speeltuin, hopelijk met uw hulp!
Katlijk komt samen voor speel- en ontmoetingsplek Algemeen 5 uur geleden
Afbeelding
Achter de doeken van Aerial Yoga Sport 9 uur geleden
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 21 uur geleden
Afbeelding
FryslânDOK: Prins Dokkum Cultuur 23 uur geleden
Gerrit en Els willen nooit meer weg uit Heerenhage.
Op pad met camper, boot of motor, maar altijd komen Gerrit en Els weer thuis in Heerenhage Wonen 27 mrt, 12:00
Afbeelding
De Bibliotheek en Steunpunt de Barones bieden hulp bij belastingaangifte Verhalen uit de buurt 27 mrt, 10:00
Afbeelding
Van Dal mannenmode viert Waanzinnige Winkelweek Algemeen 27 mrt, 08:00
Afbeelding
Groot onderzoek naar koopgedrag in Fryslân eind maart van start Politiek 26 mrt, 18:00