Friese basisscholen willen graag kans maken op het winnen/krijgen van een verkeersplein.
Friese basisscholen willen graag kans maken op het winnen/krijgen van een verkeersplein. Foto: Eigen foto

27 Friese scholen proberen een Verkeersplein te winnen

Educatie

FRIESLAND - Maar liefst 27 basisscholen in Friesland hebben zich aangemeld om kans te maken op een heus ANWB Verkeersplein. Met behulp van dat plein kunnen leerlingen in een veilige omgeving ervaring opdoen met verschillende verkeerssituaties zodat ze straks goed voorbereid de weg op gaan. 

Om het ANWB Verkeersplein in de wacht te slepen, moeten scholen onder andere zoveel mogelijk stemmen werven. Tussen 21 mei en 10 juni is het mogelijk om een stem uit te brengen op jouw favoriete school via de website anwb.nl/verkeerspleinen.

Actie ‘ANWB Verkeersplein voor een schoolplein’

De actie ‘een verkeersplein voor een schoolplein’ is een initiatief van de ANWB. Dit jaar tovert het ANWB Fonds in iedere provincie één schoolplein om tot een verkeersplein met verschillende verkeerssituaties, waar kinderen spelenderwijs over het verkeer en verkeersveiligheid leren. 

Sanne van den Rotten, projectleider van ANWB Verkeerspleinen: “We vinden het belangrijk dat kinderen al jong meters maken en wennen aan het verkeer. Een verkeersplein biedt scholen én ouders de kans om hun kinderen in een veilige omgeving te leren fietsen en tegelijkertijd kennis te laten maken met verschillende verkeerssituaties. Zo sturen ze hun zoon of dochter straks met een gerust hart op pad.”

Om het ANWB Verkeersplein te winnen, wordt per provincie de top drie scholen met de meeste stemmen voorgelegd aan de Adviescommissie van het ANWB Fonds. Hierbij wordt ook rekening gehouden met de grootte van de school.

Op basis van het aantal stemmen en de motivering op het aanmeldformulier, bepaalt de Adviescommissie uiteindelijk wie er wint. De winnaars worden op 21 juni geïnformeerd, waarna het ANWB Verkeersplein tussen 5 juli en 10 september wordt aangelegd. Na de zomervakantie wordt het plein feestelijk geopend.

Afbeelding
Onderzoek: Hier worden in Friesland de meeste fietsen gestolen Algemeen 5 uur geleden
Afbeelding
Treinen en bussen ook in Fryslân 3 minuten stil Algemeen 5 uur geleden
Afbeelding
''Beachvolleyballen zit weer in de lift'' Sport 9 uur geleden
Ritske en zijn dochter Binnie in de showtuin van Poelman Bestratingen.
Poelman Bestratingen viert 25-jarig jubileum Algemeen 11 uur geleden
Anna Molleman.
'Een veilig schoolklimaat is het allerbelangrijkste' Educatie 15 uur geleden
Afbeelding
Onderzoek: dit is het meest gebruikte supplement in Friesland Gezondheid 15 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe subsidie voor innovatieprojecten in de landbouw in Noord-Nederland Agrarisch nieuws 18 apr, 18:00
Afbeelding
Veenstra Makelaars en Taxateurs: 'Optimale woningpresentatie is essentieel voor succes' Wonen 18 apr, 12:00