Detail van het beeld van Abe Lenstra, het icoon van sc Heerenveen. De club speelde in eigen stadion zaterdagavond met 0-0 gelijk tegen FC Utrecht.
Detail van het beeld van Abe Lenstra, het icoon van sc Heerenveen. De club speelde in eigen stadion zaterdagavond met 0-0 gelijk tegen FC Utrecht. Foto: Johan Vogelzang

Heerenveen speelt doelpuntloos gelijk tegen Utrecht

Sport

HEERENVEEN - sc Heerenveen heeft zaterdagavond doelpuntloos gelijkgespeeld tegen FC Utrecht. Dit resultaat is niet erg handig omdat er nog maar twee wedstrijden te gaan zijn en de achterstand op de nummer acht Sparta Rotterdam vier punten is. Technisch zijn de play-offs van de eredivisie nog haalbaar, feitelijk niet, voor de nummer elf op het hoogste Nederlandse voetbalniveau.

Opponent FC Utrecht blijft dankzij het gelijke spel in het Abe Lenstra Stadion de nummer zes van de eredivisie en is verzekerd van deelname aan de play-offs. Dan de wedstrijd, ditmaal wederom zonder het Friese publiek vanwege de coronapandemie. Mitchell van Bergen miste de mogelijkheid om de score te openen voor de thuisclub. FC Utrecht-speler Sander van de Streek kreeg twee kansen op een treffer, maar verzuimde evenzovele keren te scoren.

Honderdste wedstrijd Erwin Mulder in dienst van Heerenveen

Eén poging ging naast en bij de andere poging stond doelman Erwin Mulder succes in de weg. Leuk feit: het was zaterdagavond de honderdste keer dat Mulder voor Heerenveen het doel verdedigde in de eredivisie. In de slotfase van de wedstrijd was het weer Mitchel van Bergen die een scoringskans kreeg. De Utrecht-goalie stond echter zijn succes in de weg.

Joey en Henk Veerman terug na enkele weken corona perikelen

Tot zover de wedstrijd. Positief is het dat sterkhouders Joey en Henk Veerman in de 56e minuut na enkele weken van coronaperikelen weer het veld in kwamen om een rol van betekenis te kunnen spelen. Dat lukte zaterdag nog niet voor de Volendammers in Friese dienst, maar wellicht gaat het de komende laatste twee wedstrijden van het succes nog succes opleveren voor de ploeg van trainer Johnny Jansen. De Veermannen hebben niet voor niets 28 van de 41 doelpunten van sc Heerenveen gescoord dit seizoen, dat zegt wel iets.

Afbeelding
Nieuwe subsidie voor innovatieprojecten in de landbouw in Noord-Nederland Agrarisch nieuws 9 uur geleden
Afbeelding
Veenstra Makelaars en Taxateurs: 'Optimale woningpresentatie is essentieel voor succes' Wonen 15 uur geleden
Afbeelding
Draag bij aan het voortbestaan van de bij Natuur 17 uur geleden
Afbeelding
"Spot de reusachtige mammoet, indrukwekkende sabeltandtijger en de brullende holenbeer!" Algemeen 17 apr, 12:00
Jan Willem Monhemius.
Jan Willem Monhemius: Veertig jaar fitnessgeschiedenis in Heerenveen Persoonlijke verhalen 17 apr, 08:00
Burgemeester Avine Fokkens-Kelder en Hans Schouten van Historie Heerenveen onthullen de Vector of Memory in Heerenveen.
Canadian Trail in Heerenveen geopend Historie 16 apr, 15:00
De ingezamelde ballen worden voornamelijk door de jeugd van Nieuweschoot gebruikt.
Inzamelingsactie voor voetballen VV Nieuweschoot Sport 16 apr, 12:00
Afbeelding
In- en uitchecken met de betaalpas nu ook mogelijk in alle buurtbussen van Arriva Algemeen 15 apr, 14:00