Gemengde gevoelens bij de club van icoon Abe Lenstra: blij met punt tegen PSV, teleurstelling over grotere achterstand op concurrentie. Foto: Johan Vogelzang

Heerenveen pakt punt in Eindhoven, maar verliest op concurrentie play-offs

EINDHOVEN - Dankzij een spektakelstuk in Eindhoven bij PSV sleepte sc Heerenveen met drie doelpunten in drie minuten nog een gelijkspel uit het vuur, maar omdat de drie concurrerende ploegen om de play-offs allen wonnen en sc Heerenveen verder op achterstand beland.

Met nog drie wedstrijden te gaan staat Heracles op de veilige achtste plaats met betrekking tot het behalen van de play-offs om het landskampioenschap. Heerenveen staat elfde op de ranglijst, met een achterstand van vier punten. Omdat er in drie wedstrijden maximaal negen punten te behalen zijn, zou Heerenveen theoretisch Heracles Almelo nog kunnen inhalen.

Heerenveen zal de laatste drie wedstrijden moeten winnen

Nummers negen en tien Sparta Rotterdam en Fortuna Sittard denken er uiteraard hetzelfde over, zijn staan met 40 punten uit 31 wedstrijden twee puntjes achter Heracles. Heerenveen zal hen ook nog moeten inhalen om de play-offs te kunnen bereiken.

Omdat zowel Joey Veerman als Henk Veerman bij Heerenveen ontbraken vanwege corona-perikelen, had trainer Johnny Jansen zijn elftal noodgedwongen aangepast naar een verdedigender ingesteld team dan normaal gesproken.

Super verdedigend aangetreden in Philips Stadion

Met een 5-3-2 opstelling trad Heerenveen aan in het Philips Stadion. In de eerste helft ging dat eigenlijk prestatietechnisch hartstikke goed, want Heerenveen ging de rust in met een 0-1 voorsprong dankzij een doelpunt van Tibor Halilovic.

Knotsgekke drie minuten met drie doelpunten

Yorbe Vertessen bracht PSV in de 57-ste minuut met zijn doelpunt terug in de race. PSV’er Cody Gakpo schoot slechts een minuut later de 2-1 in de rechter bovenhoek van het Heerenveense doel. Een flinke domper zou je zeggen. Maar wat schertst de verbazing: op aangeven van Lasse Schöne schiet Siem de Jong alweer nauwelijks een minuut later de gelijkmaker in de Eindhovense goal.

In de hectische slotfase hield Heerenveen het hoofd boven water en pakte het dus toch nog een knap zwaarbevochten punt tegen de nummer twee van de ranglijst uit Eindhoven.

Nieuwe subsidie voor innovatieprojecten in de landbouw in Noord-Nederland Agrarisch nieuws 12 uur geleden
Veenstra Makelaars en Taxateurs: 'Optimale woningpresentatie is essentieel voor succes' Wonen 18 uur geleden
Draag bij aan het voortbestaan van de bij Natuur 20 uur geleden
"Spot de reusachtige mammoet, indrukwekkende sabeltandtijger en de brullende holenbeer!" Algemeen 17 apr, 12:00
Jan Willem Monhemius.
Jan Willem Monhemius: Veertig jaar fitnessgeschiedenis in Heerenveen Persoonlijke verhalen 17 apr, 08:00
Burgemeester Avine Fokkens-Kelder en Hans Schouten van Historie Heerenveen onthullen de Vector of Memory in Heerenveen.
Canadian Trail in Heerenveen geopend Historie 16 apr, 15:00
De ingezamelde ballen worden voornamelijk door de jeugd van Nieuweschoot gebruikt.
Inzamelingsactie voor voetballen VV Nieuweschoot Sport 16 apr, 12:00
In- en uitchecken met de betaalpas nu ook mogelijk in alle buurtbussen van Arriva Algemeen 15 apr, 14:00