Afbeelding

Unieke samenwerking tussen het Posthuis Theater en RondOm Vandaag

Samenleving

HEERENVEEN - Als lokale huis-aan-huiskrant krijgt RondOm Vandaag veel mee van wat er speelt in de samenleving. We zien ondernemers worstelen met de coronamaatregelen, maar we zien ook mooie initiatieven ontstaan om geraakte branches te helpen. Vooral de problemen van de kunst- en cultuursector raakt ons, want ondanks andere markten staan zij al jaren onder vuur, in de vorm van steeds krimpende subsidies. Wij moeten toch ook wat kunnen doen? Daarom hebben we contact opgenomen met het Posthuis Theater in Heerenveen om te kijken hoe wij kunnen helpen.

Het resultaat van deze unieke samenwerking tussen een huis-aan-huiskrant en een theater hadden we in onze dromen nog niet kunnen voorspellen. Door ons gezamenlijke netwerk in te zetten, hebben we een prachtige avond op poten kunnen zetten. Met optredens van Friese artiesten Elske DeWall en Vangrail zal de avond in het teken staan van Friese trots en uiteraard zullen ook diverse lokale ondernemers ons helpen van dit evenement een topavond te maken.

 Het is een bijzondere samenwerking. Nog nooit eerder hebben we zoiets georganiseerd.  

Ronald Jousma, manager bij RondOm Vandaag, is trots op wat zijn team mag presenteren: “Het is een bijzondere samenwerking. Nog nooit eerder hebben we zoiets georganiseerd.” RondOm Vandaag organiseerde als uitgever wel eerder evenementen, zoals de Autotestdag in samenwerking met lokale dealers en een aantal Bekende Friezen. Het is de eerste keer dat zij ook daadwerkelijk een cultureel evenement mogen organiseren: “Gelukkig worden we ondersteund door het enthousiaste team van het Posthuis Theater. We gaan er een prachtige avond van maken.”

Ook Posthuis-directeur Geert Dijkstra is blij met het initiatief en wil benadrukken dat theaterbezoek écht veilig kan worden gedaan. “En dat er tóch een theaterbeleving is!”, zegt Dijkstra. “Al is de nieuwe werkelijkheid wat bizar”, geeft hij toe. “Een gezellige nazit zit er nu nog even niet in, maar we hopen dat de versoepelingen in juni wat dat betreft gunstig uitpakken.”

Het eerste RondOm Vandaag Concert is op 18 juni 2021 om 20.15 uur. Kaartjes zijn alvast te bestellen op de website van het Posthuis Theater. 

Ga voor meer informatie naar: www.bit.ly/RVConcert

Afbeelding
Duidelijkheid over beheer oevers langs Friese vaarwegen Natuur 3 uur geleden
Het afkoppelen van de regenpijp.
Week van de Groene Tuin helpt Friezen op weg om tuin te vergroenen Natuur 5 uur geleden
Op deze plek in Katlijk komt straks een geweldige speeltuin, hopelijk met uw hulp!
Katlijk komt samen voor speel- en ontmoetingsplek Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
Achter de doeken van Aerial Yoga Sport 15 uur geleden
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 27 mrt, 20:00
Afbeelding
FryslânDOK: Prins Dokkum Cultuur 27 mrt, 18:00
Gerrit en Els willen nooit meer weg uit Heerenhage.
Op pad met camper, boot of motor, maar altijd komen Gerrit en Els weer thuis in Heerenhage Wonen 27 mrt, 12:00
Afbeelding
De Bibliotheek en Steunpunt de Barones bieden hulp bij belastingaangifte Verhalen uit de buurt 27 mrt, 10:00