De nieuwe directeur van het Schiermonnikoogfestival.
De nieuwe directeur van het Schiermonnikoogfestival. Foto: Caspar Vos.nl

Caspar Vos nieuwe directeur van Schiermonnikoogfestival

Algemeen

SCHIERMONNIKOOG - Na twintig jaar zakelijk leiding te hebben gegeven aan het Internationaal Kamermuziekfestival Schiermonnikoog heeft Georges Mutsaerts besloten om per maart 2021 zijn functie als directeur over te dragen aan pianist Caspar Vos.

Op het Internationaal Kamermuziekfestival Schiermonnikoog, dat jaarlijks in oktober plaatsvindt, staat de ontmoeting van klassieke muziek en de unieke natuur van het Waddeneiland centraal. Er vinden tientallen concerten plaats met internationaal gerenommeerde musici. 

Naast concerten kunnen bezoekers muziek- en natuurdocumentaires, natuurexcursies en lezingen bijwonen. Sinds 2012 wordt daarnaast in maart een festival georganiseerd dat jong muzikaal talent in de schijnwerpers zet. 

Georges Mutsaerts over zijn vertrek: “Samen met Jeroen Reuling heb ik het festival in 2002 opgericht. Met het team hebben we het de afgelopen twintig jaar uitgebouwd tot wat het nu is. Daar hoort ook Festival Jong Talent bij dat we tien jaar geleden hebben geïnitieerd. Met in totaal meer dan zestig concerten in twaalf dagen staan de festivals als een huis.”

De komende vier jaar zijn ze verzekerd van financiële steun van onder meer Fonds Podiumkunsten en de provincie Friesland. “Mijn taak zit erop. Daarom vind ik het nu een mooi moment om het stokje over te geven aan de volgende generatie.” 

Caspar Vos, pianist en tevens redactielid van Podium Witteman, is al sinds 2018 als curator verbonden aan Festival Jong Talent. Caspar over zijn nieuwe rol: “Met groot plezier neem ik de taken van Georges over. Door de jaren heen ben ik steeds intensiever bij het festival betrokken geraakt. Eerst als musicus en vervolgens als programmeur. Dat deze rollen nu samenkomen in de functie van directeur is een groot voorrecht.”

“Ik kijk er enorm naar uit om samen met Jeroen het festival de toekomst in te leiden. De band met het eiland, ons publiek en onze musici staan daarin centraal. Mijn dank gaat uit naar Georges. Hij heeft een unieke prestatie verricht en ervoor gezorgd dat beide festivals solide op de kaart staan.”

De opvolging van Mutsaerts is zorgvuldig voorbereid. Met de overdracht is reeds maanden geleden begonnen. Artistiek leider Jeroen Reuling over het besluit van Mutsaerts: “Ik heb het volle begrip voor zijn beslissing maar betreur het zeer. Zonder hem waren we niet waar we nu zijn.”

“Gelukkig blijft Georges als adviseur en goede vriend betrokken bij het festival. Ik heb heel veel vertrouwen in Caspar die ik al geruime tijd ken. Ik waardeer hem niet alleen als musicus maar ook om zijn zakelijke instinct en zijn muzikale netwerk.”

Georges Mutsaerts gaat zich nu volledig richten op het uitbouwen van Wonderfeel, het zomersebuitenfestival voor klassieke muziek in ’s -Graveland waarvan hij directeur is.

Afbeelding
Duidelijkheid over beheer oevers langs Friese vaarwegen Natuur 5 uur geleden
Het afkoppelen van de regenpijp.
Week van de Groene Tuin helpt Friezen op weg om tuin te vergroenen Natuur 7 uur geleden
Op deze plek in Katlijk komt straks een geweldige speeltuin, hopelijk met uw hulp!
Katlijk komt samen voor speel- en ontmoetingsplek Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Achter de doeken van Aerial Yoga Sport 17 uur geleden
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 27 mrt, 20:00
Afbeelding
FryslânDOK: Prins Dokkum Cultuur 27 mrt, 18:00
Gerrit en Els willen nooit meer weg uit Heerenhage.
Op pad met camper, boot of motor, maar altijd komen Gerrit en Els weer thuis in Heerenhage Wonen 27 mrt, 12:00
Afbeelding
De Bibliotheek en Steunpunt de Barones bieden hulp bij belastingaangifte Verhalen uit de buurt 27 mrt, 10:00