Glashandel 't Fean
Glashandel 't Fean

Glashandel ‘t Fean helpt bij duurzame ruiten

Zakelijk

HEERENVEEN - Veel huiseigenaren willen verduurzamen, maar worden tegengehouden door het prijskaartje dat daaraan hangt. Toch hoeft verduurzamen niet duur te zijn. Met het isoleren van glas kom je al een heel eind, en als je dit combineert met een andere energiebesparende maatregel, zoals dakisolatie, dan heb je recht op de ISDE-subsidie. Bovendien betaal je maar 9% BTW op de arbeidskosten voor het uitvoeren van de duurzame maatregelen. Verduurzamen loont dus wel degelijk!

Bij Glashandel t Fean uit Heerenveen hebben ze inmiddels jaren ervaring met het plaatsen van duurzame ruiten, zoals de ECLAZ ONE, die een ideale tussenweg is tussen superzuinige HR++ glazen en het nog duurzamere HR+++ triple glas. Hoe duurzaam glas is, hangt af van hoe goed het glas isoleert. Dit wordt gemeten met de U-waarde: “Deze waarde is bij normaal dubbelglas 3.0. Met HR++ glazen verbeter je dit al enorm, die hebben een waarde van 1.1. HR+++ (triple glas) is nog beter, met een waarde van 0.9 of lager.” De keuze lijkt dus makkelijk, maar niets is minder waar. Triple glas past namelijk vaak niet in bestaande kozijnen en is in de meeste gevallen alleen geschikt voor nieuwbouwwoningen.

Daarom plaatst Glashandel t’ Fean vaak ECLAZ ONE. Dit glas heeft een lagere U-waarde dan dubbelglas, namelijk 1.0, maar past wél in de meeste bestaande kozijnen. Deze ruiten zijn voor veel woningen de beste optie, omdat ze passen, het duurzaamst zijn en het beste rendement leveren: “Daarnaast is de coating, een dun laagje op het glas dat ten goede is van de duurzaamheid, een stuk transparanter dan normale HR++(+) glazen,” vult de glashandel uit Heerenveen aan.

Glashandel t’ Fean werd opgericht in 2016 door Piet Otter en Ronald Berkenvelder. Beiden hadden destijds al meer dan dertig jaar ervaring in het glas en ook na de oprichting van het bedrijf hebben ze niet stilgezeten. Ze hebben een paar jaar later hun werkzaamheden uitgebreid met het bedrijf Glashijsen Heerenveen, waardoor het bedrijf nu ook grote, zware ruiten kan plaatsen. Inmiddels zijn ze uitgegroeid tot een bekend bedrijf in de regio met vijf werknemers.

Benieuwd hoe Glashandel t’ Fean u kan helpen met verduurzamen. Neem dan vooral een kijkje op de website of neem contact op door te of bellen met 0513-769033 of u kunt ook een bericht (Whatsapp) sturen op dit nummer.

We zijn u graag van dienst!

Afbeelding
Duidelijkheid over beheer oevers langs Friese vaarwegen Natuur 10 uur geleden
Het afkoppelen van de regenpijp.
Week van de Groene Tuin helpt Friezen op weg om tuin te vergroenen Natuur 12 uur geleden
Op deze plek in Katlijk komt straks een geweldige speeltuin, hopelijk met uw hulp!
Katlijk komt samen voor speel- en ontmoetingsplek Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Achter de doeken van Aerial Yoga Sport 22 uur geleden
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 27 mrt, 20:00
Afbeelding
FryslânDOK: Prins Dokkum Cultuur 27 mrt, 18:00
Gerrit en Els willen nooit meer weg uit Heerenhage.
Op pad met camper, boot of motor, maar altijd komen Gerrit en Els weer thuis in Heerenhage Wonen 27 mrt, 12:00
Afbeelding
De Bibliotheek en Steunpunt de Barones bieden hulp bij belastingaangifte Verhalen uit de buurt 27 mrt, 10:00