Afbeelding
Foto: Shutterstock

GGD Fryslân opent maandag 8 februari de coronadeuren weer

Zorg & Welzijn Corona nieuws

LEEUWARDEN - Alle vaccinatielocaties en testlocaties met betrekking tot het corona virus van GGD Fryslân gaan maandag 8 februari weer open. Ze waren zondag 7 februari gesloten vanwege code rood.

Omdat meteorologisch instituut KNMI voor maandag 8 februari 2021 code ‘oranje’ heeft afgegeven gaan de deuren bij de Friese gezondheidsdienst weer open. Alle afspraken voor een coronatest of een vaccinatie die ingepland staan, kunnen doorgaan.

Mocht er voor maandag alsnog code ‘rood’ worden afgegeven, dan sluiten de locaties en gaan de afspraken niet door. Dan wordt iedereen die een afspraak heeft gebeld.

Als je vanwege het weer niet durft, mag je nieuwe afspraak maken

Heb je morgen of de komende week een afspraak staan, maar wil je vanwege het winterse weer toch liever niet de weg op, dan kun je een nieuwe afspraak maken voor een nieuwe coronatest of vaccinatie-afspraak. Neem hiervoor géén contact op met GGD Fryslân, maar gebruik de volgende contactgegevens:

Bel 0800 - 1202 voor het maken van een testafspraak of ga naar www.coronatest.nl. Bel het telefoonnummer dat in de uitnodigingsbrief staat voor het opnieuw inplannen van je vaccinatieafspraak. Dit is hetzelfde nummer dat je hebt gebeld voor het maken van de afspraak.

Heb je klachten? Lees hier wat je moet doen

Let op! Heb je klachten, maar kun je dus niet gelijk getest worden? Dan is het belangrijk dat je thuisblijft en dus niet naar buiten gaat, geen bezoek ontvangt, behalve de huisarts. Ook moet je zoveel mogelijk afstand houden van huisgenoten/gezinsleden, je handen vaak wassen, in de elleboog niesen of hoesten en papieren zakdoekjes gebruiken. Maak een testafspraak maakt zodra dit weer kan.

Iedereen in het gezin of huishouden blijft thuis als je naast milde coronaklachten ook last hebt van koorts of benauwdheid of als iemand in huis corona heeft. Heb je vragen? Bel met het landelijk informatienummer 0800 – 1351. Dit nummer is bereikbaar van 0800 – 20.00 uur.


Afbeelding
Steeds meer boeren in Friesland stappen over op kruidenrijk grasland Agrarisch nieuws 6 uur geleden
Afbeelding
Wie was Abe Lenstra? Sport 6 uur geleden
Afbeelding
Duidelijkheid over beheer oevers langs Friese vaarwegen Natuur 18 uur geleden
Het afkoppelen van de regenpijp.
Week van de Groene Tuin helpt Friezen op weg om tuin te vergroenen Natuur 20 uur geleden
Op deze plek in Katlijk komt straks een geweldige speeltuin, hopelijk met uw hulp!
Katlijk komt samen voor speel- en ontmoetingsplek Algemeen 28 mrt, 12:00
Afbeelding
Achter de doeken van Aerial Yoga Sport 28 mrt, 08:00
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 27 mrt, 20:00
Afbeelding
FryslânDOK: Prins Dokkum Cultuur 27 mrt, 18:00