De hal rechts - onderdeel van WTC Expo - is zondag 7 februari gesloten als vaccinatielocatie voor de GGD Fryslân vanwege de verwachte sneeuwval en 'code rood' van het KNMI.
De hal rechts - onderdeel van WTC Expo - is zondag 7 februari gesloten als vaccinatielocatie voor de GGD Fryslân vanwege de verwachte sneeuwval en 'code rood' van het KNMI. Foto: WTC Expo

GGD Fryslân sluit alle locaties uit angst voor sneeuw zondag

Zorg & Welzijn

LEEUWARDEN - Alle testlocaties en vaccinatielocaties van GGD Fryslân zijn zondag 7 februari dicht uit angst voor de te verwachten sneeuwval. Dat maakt GGD Fryslân zojuist bekend.

Omdat het meteorologisch instituut KNMI voor zondag 7 februari 2021 code ‘rood’ heeft afgegeven, sluit de Friese gezondheidsdienst zich daar ook bij aan. Code rood van het KNMI betekent dat iedereen wordt verzocht om zoveel mogelijk binnen te blijven en niet de weg op te gaan. 

Veiligheid van bezoekers en medewerkers waarborgen

Om de veiligheid van bezoekers en medewerkers te waarborgen, zijn alle GGD testlocaties in Fryslân en de GGD vaccinatielocatie in WTC Expo in Leeuwarden op zondag 7 februari gesloten. Alle afspraken voor een coronatest en een vaccinatie op deze dag komen hiermee te vervallen. Dit geldt ook voor alle thuisbemonsteringsafspraken op zondag 7 februari.  

Volgende week zelf bellen voor nieuwe afspraak

Iedereen met een afspraak voor een coronatest of vaccinatie op zondag 7 februari krijgt voor zover mogelijk persoonlijk bericht dat de afspraak op deze dag niet door kan gaan. Zij worden verzocht komende week zelf te bellen voor een nieuwe coronatest of vaccinatie-afspraak.

Hiervoor moeten zij géén contact opnemen met GGD Fryslân, maar de volgende contactgegevens gebruiken:  Bel 0800 - 1202 voor het maken van een testafspraak of ga naar www.coronatest.nl. Bel het telefoonnummer dat in de uitnodigingsbrief staat voor het opnieuw inplannen van de vaccinatieafspraak.

Extra adviezen van de GGD voor de zondag

Dit is hetzelfde nummer dat eerder is gebeld voor het maken van de afspraak. Let op: Heb je klachten, maar kun je dus niet gelijk getest worden? Dan is het belangrijk dat je thuisblijft en dus niet naar buiten gaat, geen bezoek ontvangt behalve de huisarts, zoveel mogelijk afstand houdt van huisgenoten/gezinsleden, je handen vaak wast, in de elleboog niest of hoest en papieren zakdoekjes gebruikt.

Heb je corona gerelateerde klachten, maak een testafspraak maakt zodra dit weer kan. Iedereen in het gezin of huishouden blijft thuis als je naast milde coronaklachten ook last hebt van koorts of benauwdheid of als iemand in huis corona heeft.  

Ritske en zijn dochter Binnie in de showtuin van Poelman Bestratingen.
Poelman Bestratingen viert 25-jarig jubileum Algemeen 1 uur geleden
Anna Molleman.
'Een veilig schoolklimaat is het allerbelangrijkste' Educatie 5 uur geleden
Afbeelding
Onderzoek: dit is het meest gebruikte supplement in Friesland Gezondheid 5 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe subsidie voor innovatieprojecten in de landbouw in Noord-Nederland Agrarisch nieuws 19 uur geleden
Afbeelding
Veenstra Makelaars en Taxateurs: 'Optimale woningpresentatie is essentieel voor succes' Wonen gisteren
Afbeelding
Draag bij aan het voortbestaan van de bij Natuur 18 apr, 10:00
Afbeelding
"Spot de reusachtige mammoet, indrukwekkende sabeltandtijger en de brullende holenbeer!" Algemeen 17 apr, 12:00
Jan Willem Monhemius.
Jan Willem Monhemius: Veertig jaar fitnessgeschiedenis in Heerenveen Persoonlijke verhalen 17 apr, 08:00