E.T. iconische film uit 1982 van Steven Spielberg
E.T. iconische film uit 1982 van Steven Spielberg

Weet je nog toen? Herbeleef speciale herinneringen met RondOm Vandaag

Samenleving

Ons uitgaansleven is door corona helemaal op de schop gegaan. Iedereen heeft wat moeten inleveren. Er wordt niet meer gestapt in de binnenstad, er zijn geen restaurants meer open, de sportclubs en fitnessclubs hebben de deuren gesloten. Het hobbyleven buitenshuis zit op zijn gat.

Het gaat ook nog wel even duren voordat alles weer ‘normaal’ is. We hunkeren wel naar dat nieuwe ‘normaal’, maar de vraag is natuurlijk of de herinneringen die we gaan maken, gelijk staan met de herinneringen die we vroeger maakten. Herinneringen van fenomenale festivals, concerten, kunstexposities of sportwedstrijden.

Hoe dan ook, gelukkig hebben we de beelden nog!

Van veel concerten, festivals en sportwedstrijden zijn gelukkig foto’s en video’s te over, zelfs al is het wat langer geleden. Natuurlijk is het vreselijk irritant als je tijdens het concert steeds een mobiel in je blikveld hebt, maar hoe fijn is het om dat ene bijzondere moment nog één keer te beleven. RondOm Vandaag zocht een aantal onvergetelijke momenten op waarvan jij thuis nog één keer kan genieten.

4 nostalgische films voor elke generatie

Monty Python and the Holy Grail (1975): De comedygroep Monty Python steekt de draak met koning Arthur en zijn ridders van de Ronde Tafel, die op zoek zijn naar de Heilige Graal.

E.T. (1982): Een buitenaards ruimteschip vertrekt in alle haast van de Aarde, maar vergeet iedereen mee te nemen. Het jongetje Elliot ontdekt de achtergebleven E.T. en probeert het te verbergen en te beschermen voor de boze buitenwereld.

Pulp Fiction (1994): Pulp fiction het meesterwerk van schrijver-regisseur Quentin Tarentino. Honey Bunny en Pumkin, twee kruimeldieven, komen tot de conclusie dat het te riskant wordt om drankwinkels te overvallen. Tijdens het ontbijt in een koffieshop besluiten ze dat er meer te halen valt.

She’s the man (2006): Wanneer haar tweelingbroer een paar weken school laat zitten voor een reisje naar Londen, besluit Viola om hem te vervangen door zich te vermommen als jongen. Het simpele plan wordt al snel heel complex.

Afbeelding
Column Melissa: Uit de kast komen is niet alleen bevrijdend voor jezelf, maar ook voor anderen Column 2 uur geleden
Afbeelding
De Hunebeddenjager: Een avontuurlijke ontdekkingsreis met Willem Donker Cultuur 4 uur geleden
Hoe ga jij Koningsdag vieren?
Activiteiten op Koningsdag in Heerenveen Algemeen 6 uur geleden
Afbeelding
Column Desirée van Dijk-Attema: Uitstellen Column 20 uur geleden
Afbeelding
Hondje Binky in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen gisteren
Afbeelding
Rosie nieuw in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen gisteren
Afbeelding
BROED, biodiversiteitsfestival - 11 mei 2024 - Alde Leie Evenement 23 apr, 12:00
Afbeelding
TV-serie Tot het Einde Gezondheid 23 apr, 08:00