Afbeelding
Foto: GGD Fryslân

Na vertraging werkt versnelde vaccinatie Friese tachtigplussers nu wel

Zorg & Welzijn Corona nieuws

LEEUWARDEN - Er zat enige uren vertraging op de lijn, maar nu is het nationale callcenter van GGD GHOR als het goed is volledig op de hoogte dat er in Friesland een uitzondering op de regel is voor tachtigplussers: zij mogen zich alvast aanmelden voor vaccinatie tegen corona voordat zij hun officiële brief van het RIVM binnen hebben.

Dat meldt de afdeling voorlichting van GGD Fryslân. De kwartiermaker ter plaatse heeft de medewerkers nogmaals gewezen op de situatie in Fryslân. Het was nog niet bij alle medewerkers aangekomen, maar als het goed is nu wel. “We hebben voorbeelden dat het nu wel is gelukt, al hebben we nu te maken met een technische storing”, zegt voorlichter Jan Arendsz.

Vanaf morgen vrijdag 5 februari komt bij de thuiswonende Friese tachtigplussers hun RIVM-brief door de brievenbus, dus dan komt de reguliere beoogde snelheid van de corona-vaccinatie wel op gang. Het versnellen van het proces door GGD Fryslân ging vandaag dus met horten en stoten.

Aanmelden via speciaal telefoonnummer

Als je als thuiswonende Fries tussen de 80 en 85 jaar jong bent en je versneld wilt laten vaccineren in het WTC Expo in Leeuwarden, dan moet je je aanmelden via het telefoonnummer 088 - 2299 300, zeven dagen per week bereikbaar tussen 08.00 en 20.00 uur. Hou je burgerservicenummer (BSN) bij de hand en als het goed is krijg je een callcenter-medewerker die op de hoogte is van de Friese uitzonderingssituatie.

Tachtigplussers worden geïnformeerd via hun huisarts, maar kunnen ook zelf een afspraak maken via 088- 22 99 300 (zeven dagen per week bereikbaar van 08.00 - 20.00 uur). De uitnodigingsbrief van het RIVM kan als niet verzonden worden beschouwd als er vóór 5 februari al een afspraak is gemaakt.

Meer vaccins in Friesland

Door de beschikbaarheid van meer vaccins van Biontech/Pfizer kunnen sinds dinsdag per dag 700mobiele ouderen worden gevaccineerd. Dit waren eerst 275 per dag. Samen met het prikken vanmedewerkers in de verpleeg- en verzorgingshuizen vinden in het WTC Expo nu 1045 vaccinaties perdag plaats. De locatie heeft tijdelijk vijf extra priklijnen geopend.

 GGD Fryslân roept iedereen op te arriveren op het tijdstip waarop de prik is gepland. Niet te vroeg en niet te laat dus. Dit om langewachtrijen te voorkomen.

Halverwege februari vaccinatie op de Waddeneilanden

Voor tachtigplussers op de Friese Waddeneilanden geldt dat GGD Fryslân vanaf half februari naar de eilanden toe komt om te vaccineren.

Op deze plek in Katlijk komt straks een geweldige speeltuin, hopelijk met uw hulp!
Katlijk komt samen voor speel- en ontmoetingsplek Algemeen 5 uur geleden
Afbeelding
Achter de doeken van Aerial Yoga Sport 9 uur geleden
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 21 uur geleden
Afbeelding
FryslânDOK: Prins Dokkum Cultuur 23 uur geleden
Gerrit en Els willen nooit meer weg uit Heerenhage.
Op pad met camper, boot of motor, maar altijd komen Gerrit en Els weer thuis in Heerenhage Wonen 27 mrt, 12:00
Afbeelding
De Bibliotheek en Steunpunt de Barones bieden hulp bij belastingaangifte Verhalen uit de buurt 27 mrt, 10:00
Afbeelding
Van Dal mannenmode viert Waanzinnige Winkelweek Algemeen 27 mrt, 08:00
Afbeelding
Groot onderzoek naar koopgedrag in Fryslân eind maart van start Politiek 26 mrt, 18:00