Joey Veerman besliste de bekerwedstrijd tegen FC Emmen met een strafschop in de slotminuut.
Joey Veerman besliste de bekerwedstrijd tegen FC Emmen met een strafschop in de slotminuut. Foto: sc Heerenveen

Voetballers Heerenveen dankzij winst naar kwartfinale beker

Sport

De profvoetballers van sc Heerenveen hebben gisteren dankzij winst op FC Emmen de kwartfinale bereikt van het nationale bekertoernooi. De Friese voetbalclub besliste de wedstrijd aan het eind van de wedstrijd in het stadion van Emmen, met een strafschop.

De Friese club heeft een aardig palmares opgebouwd in het bekertoernooi, trainer Johny Jansen had vooraf ook al aangekondigd maximaal in te zetten op winst met de sterkste opstelling. Mede-eredivisionist FC Emmen liet zich echter niet zomaar naar de spreekwoordelijke slachtbank leiden, zoals je in onderstaand verslag van de website van de Heerenveense club kunt lezen. Ondanks de goede bedoelingen van sterke opstellingen bleek het niveau over mee te vallen oftewel tegen te vallen.

Ziehier het verslag van sc Heerenveen:

Heerenveen heeft zich woensdag ten koste van FC Emmen geplaatst voor de kwartfinales van de TOTO KNVB Beker. Na 89 minuten leek een verlenging in stadion De Oude Meerdijk aanstaande, maar het venijn zat in de staart. Een minuut voor tijd schoot Joey Veerman de Friezen vanaf de strafschopstip naar de volgende ronde (1-2).

Voor het samenstellen van de strafschoppenlijstjes was het nog te vroeg, maar beide trainers moeten al wel met hun gedachten bij de verlenging hebben gezeten. Toch kwam het zover niet. Ricardo van Rhijn – vorig seizoen nog speler van sc Heerenveen – kreeg de bal in de eigen zestien op de arm, waarna Joey Veerman vanaf de stip mocht aanleggen. FC Emmen-goalie Dennis Telgenkamp zat er nog aan, maar kon niet voorkomen dat sc Heerenveen zich voor het derde jaar op rij plaatste voor de kwartfinales.

Spel golfde heen en weer, met Emmen-voorsprong in eerste helft

De verschillen tussen FC Emmen en sc Heerenveen waren niet groot. Het spel golfde op en neer: dan kregen de Drenten een goede kans, dan de Friezen. Het was stuivertje wisselen tussen twee ploegen die niet in hun beste vorm verkeren. Toch onderscheidde de thuisclub zich in de eerste helft van de gasten. Sergio Peña opende de score door met een puntertje een fraaie combinatie af te ronden (1-0).

Tegentreffers komen nooit gelegen, zeker niet op slag van rust. Het duurde ruim een kwartier in de tweede helft voordat sc Heerenveen weer gevaarlijk werd, maar Henk Veerman (Telgenkamp) en Siem de Jong (lat) kregen de bal er niet in. Heerenveen probeerde het wel, maar legde FC Emmen zeker niet het mes op de keel. Het regende geen kansen, maar het eerstvolgende schot viel wel meteen binnen. Twintig minuten voor tijd knalde Benjamin Nygren – zondag tegen VVV ook al trefzeker als invaller – een afgeslagen voorzet in de verre hoek (1-1).

Hands van Van Rhijn betekende een strafschop voor de Friezen

Heerenveen ging op zoek naar de beslissing en ook FC Emmen hoopte stiekem op een doeltreffende uitbraak, maar bij beide kanten ging het mis in de eindfase. Nog eens dertig minuten leek een logisch gevolg, totdat Van Rhijn hands maakte en Joey Veerman de kans schonk sc Heerenveen in een lastige periode weer een lach op het gezicht te geven.

Opstelling sc Heerenveen: Mulder; Floranus, Dresevic, Bochniewicz, Woudenberg (65. Kaib); De Jong (78. Kongolo), Halilovic (78. Hajal), J. Veerman; Van der Heide (46. Nygren), H. Veerman, Van Bergen (90. Van Hecke). (Bron: sc Heerenveen)

Afbeelding
Achter de doeken van Aerial Yoga Sport 3 uur geleden
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 15 uur geleden
Afbeelding
FryslânDOK: Prins Dokkum Cultuur 17 uur geleden
Gerrit en Els willen nooit meer weg uit Heerenhage.
Op pad met camper, boot of motor, maar altijd komen Gerrit en Els weer thuis in Heerenhage Wonen 23 uur geleden
Afbeelding
De Bibliotheek en Steunpunt de Barones bieden hulp bij belastingaangifte Verhalen uit de buurt 27 mrt, 10:00
Afbeelding
Van Dal mannenmode viert Waanzinnige Winkelweek Algemeen 27 mrt, 08:00
Afbeelding
Groot onderzoek naar koopgedrag in Fryslân eind maart van start Politiek 26 mrt, 18:00
Afbeelding
Charmante en grappige Jip op zoek naar een nieuw thuis Verhalen uit de buurt 26 mrt, 12:00