Afbeelding
Foto: Politie Oost Fryslân

Motorrijder onderuit na hoge snelheden bij vluchtpoging

Politie

DRACHTEN - Op de vlucht voor politie-agenten vloog een 36-jarige Heerenveense motorrijder maandagavond onderuit. Met hoge snelheden racete hij van Drachten via Beetsterzwaag om bij Hemrik te eindigen. Hij hield geen letsel aan de val over. Wel werden er bij hem harddrugs gevonden en is hij aangehouden en opgesloten op het bureau voor verder verhoor.

Politie Oost Fryslân omschrijft het als volgt: “Op 18 januari 2021 omstreeks 21.00 uur is een 36 jarige man uit Heerenveen aangehouden voor het rijden onder invloed, gevaarlijk rijgedrag, rijden met ongeldig verklaard rijbewijs en bezit harddrugs.”

Snelheden van boven 200 kilometer per uur

“Wij zagen de man rijden op de A7. Het achterlicht van zijn motor brandde niet en wij wilden hem daarom controleren. Na het geven van een stopteken ter hoogte van Drachten vluchtte de bestuurder in de richting van Beetsterzwaag. Tijdens deze vluchtpoging werden snelheden van boven de 200 kilometer per uur gehaald. De motorrijder nam de afslag Beetsterzwaag.”

Ten val op de Poasen te Hemrik

“Hij reed daar door het centrum met veel te hoge snelheid en sloeg de Poostweg op. Op de Poasen te Hemrik verloor de man de macht over het stuur en kwam hij ten val. Hij is voor de zekerheid gecheckt door ambulancepersoneel maar had geen letsel. Een speekseltest wees uit dat de man onder invloed van drugs was.”

Zijn rijbewijs was al sinds 2019 ongeldig

Het rijbewijs van de man was sinds begin 2019 ongeldig vanwege herhaaldelijk rijden onder invloed. Tevens was de man in bezit van harddrugs. Hij is aangehouden en ingesloten voor verder verhoor en onderzoek. Tegen de man gaat proces verbaal opgemaakt worden.

Afbeelding
Provincie investeert bijna 300.000 euro in 80 jaar vrijheid Algemeen 30 minuten geleden
Afbeelding
Stichting Maatschappelijk Gamen brengt gamende jongeren met 'Koning Van' dichterbij de maatschappij Evenement 2 uur geleden
Het team van Elina's Salon, sinds kort te vinden in 't HuiZ.
Straal door innerlijk en uiterlijk welzijn Gezondheid 4 uur geleden
Afbeelding
Onderzoek: Hier worden in Friesland de meeste fietsen gestolen Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Treinen en bussen ook in Fryslân 3 minuten stil Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
''Beachvolleyballen zit weer in de lift'' Sport gisteren
Ritske en zijn dochter Binnie in de showtuin van Poelman Bestratingen.
Poelman Bestratingen viert 25-jarig jubileum Algemeen 19 apr, 12:00
Anna Molleman.
'Een veilig schoolklimaat is het allerbelangrijkste' Educatie 19 apr, 08:00