Terugblik van Brandweer Nieuwehorne op bijzonder 2020 | RondOm Vandaag regionaal nieuws voor Heerenveen en omstreken
woensdag 27 januari, 2021 05:17
Logo rondomvandaag.nl/heerenveen
Foto: Richard de Boer

Terugblik van Brandweer Nieuwehorne op bijzonder 2020

Het brandweerkorps van Nieuwehorne heeft net als vele brandweerkorpsen een bijzonder jaar beleefd. De vrijwilligers konden niet meer wekelijks oefenen, door de coronaregels, maar moesten wel oefenen want worden uiteraard wel geacht goed geoefend te zijn om adequaat op calamiteiten te kunnen reageren. De brandweer van Nieuwehorne verwoord het jaar 2020 als volgt:


“Een jaar die we niet snel zullen vergeten. Door het corona virus gingen we van wekelijks oefenen en elkaar vaak zien naar niet meer oefenen en elkaar zo weinig mogelijk zien alleen bij een uitruk, En dat viel zwaar. Ondanks het corona virus kunnen we als post Nieuwehorne net zoals in 2019 weer terug kijken op een druk jaar voor onze post. We zijn afgelopen jaar wederom 40 keer uitgereden: 21 keer onder prio 1 en 19 keer onder prio 2.”

‘Helaas twee dodelijke verkeersongevallen’

“Van een aantal serieuze branden tot een paar gaslekkages, van een kat uit een boom tot een aantal auto brandjes, maar ook een tweetal verkeersongevallen met helaas een dodelijke slachtoffer, alles wat dit werk zo veelzijdig, mooi en soms ook ingrijpend maakt kwam ook dit jaar weer aan bod. Het was ook het jaar van ons specialistische team. We zijn maar liefst 13 keer uitgereden met ons mest incident team!”

“Van Bantega tot Haulerwijk en van Allingawier tot aan Boijl, we zijn in veel plaatsen geweest om daar onze collega’s te ondersteunen. Ook afgelopen jaar slaagden er 2 aspiranten die mogen zich nu manschap A noemen en nog 2 zijn halverwege de opleiding. Ook zijn wij een bevelvoerder rijker die is namelijk geslaagd voor zijn opleiding. Ook hadden we dit jaar 4 jubilarissen alle 4 deze mannen waren 25 jaar bij de brandweer! Samen goed voor 100 jaar brandweer ervaring!!!”

Koninklijke onderscheidingen en gepast huwelijksfeest

“Drie werden geridderd door de burgemeester en 1 werd op een ludieke manier geridderd door onze loco burgemeester! Op 4 september is 1 van onze aspiranten getrouwd en met in achtneming van de maatregelen hebben we dit niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Deze versiering is later die week als stunt terug gevonden bij een collega van post Brandweer Tjalleberd in zijn tuin.”

Meer berichten