Rechts zie je de auto met giertank voorbij rijden. Vlak nadat ze de camera gepasseerd zijn, klinkt de knal.
Rechts zie je de auto met giertank voorbij rijden. Vlak nadat ze de camera gepasseerd zijn, klinkt de knal. Foto: De camerabeelden van de eigenaar van Hotel Anne-Klare

Crowdfundingsacties Jouster carbidschade leveren ruim 25.000 euro op

Algemeen

De schade die de joekel van een carbidkanon op oudjaarsnacht aan verschillende bedrijfspanden en twee huizen van particulieren heeft aangericht aan de Tolhúswei in Joure, heeft via twee crowdfundingsacties op dit moment al ruim 25.000 opgeleverd. Het is nu nog niet duidelijk hoe hoog het schadebedrag zal uitvallen bij hotel Anne Klare, kachelwinkel ‘t Stokertje, de natuurwinkel en de twee particuliere woningen.

Twaalf jongeren hebben de carbidactie met hun omgebouwde giertank bekend op het politiebureau. De crowdfundingsactie die voor hen is opgestart heeft maandagmiddag 4 januari al 23 duizend en 613 euro opgeleverd. Op de website doneeractie.nl is onder de naam ‘Carbid akkefietje’ door een anoniem iemand de actie gestart. De actie rekent op veel sympathie, want het schijnt dat de knal een ongelukje is geweest. Zo blijkt uit de reacties op de crowdfundingspagina, want een officieel bericht daarover is er nog niet door de politie naar buiten gebracht.

‘Vervelende inschattingsfout’

De anonieme initiatiefnemer van de actie verwoordt het op de crowdfundingsite als volgt: “Na een vervelende inschattingsfout willen we de jongens die zichzelf hebben gemeld en staan voor de schade een hart onder de riem steken!! Elke weekend word er door het hele land van alles vernield en niemand is thuis... deze jongens wel.” De crowdfundingsactie kun je vinden op deze link: https://www.doneeractie.nl/allemaal-jong-geweest/-48482

Actie van Hotel Anne Klare tot dusver 2.160 euro

De actuele stand van zaken van de crowdfundingsactie voor de eigenaren van Hotel Anne Klare is maandag 4 januari aan het begin van de middag 2.160 euro. Oprichtster van deze actie Coby Soolsma schrijft op de donatieagina: “Let op: er lopen momenteel 2 acties door elkaar. Deze actie hier is bedoeld voor de hoteleigenaren. De andere actie is opgezet voor de veroorzakers.”

“Op oudjaarsavond 2020 is Hotel Anne-klare redelijk vernield door het afschieten van een carbidkanon naast huis. Deze hardwerkende mensen kunnen wel een hart onder de riem gebruiken. Ze hadden hun hotel net prachtig voor elkaar gemaakt.” De crowdfundingsactiepagina voor het hotel kun je vinden op: https://www.doneeractie.nl/hotel-anne-klare/-48447.

Stand van zaken op 4 januari 2021 van de crowdfundingsactie voor Hotel Anne Klare
Stand van zaken op maandag 4 januari van de doneeractie voor de veroorzakers van de carbidknal in Joure op oudjaarsavond.
Burgemeester Avine Fokkens-Kelder en Hans Schouten van Historie Heerenveen onthullen de Vector of Memory in Heerenveen.
Canadian Trail in Heerenveen geopend Historie 2 uur geleden
De ingezamelde ballen worden voornamelijk door de jeugd van Nieuweschoot gebruikt.
Inzamelingsactie voor voetballen VV Nieuweschoot Sport 5 uur geleden
Afbeelding
In- en uitchecken met de betaalpas nu ook mogelijk in alle buurtbussen van Arriva Algemeen 15 apr, 14:00
Foto ter illustratie
Training Energieboswachter gestart - Friese jongeren doen mee! Algemeen 14 apr, 18:00
Afbeelding
Schoolvakantie? Voorlezen en Knutselen bij Bibliotheken Mar en Fean Cultuur 13 apr, 18:00
Op de foto van links naar rechts, Peter Sijbenga, Theun Plantinga en Evert Haagsma
Auditie oproep Posthuis Theater! Cultuur 13 apr, 12:00
Afbeelding
Aangescherpte maatregelpakketten geven zicht op uitvoering FPLG Algemeen 12 apr, 18:00
Afbeelding
Aantal Friese woningen met zonnepanelen in 2,5 jaar tijd toegenomen met 81,2% Duurzaamheid 12 apr, 08:00