Drukke Nieuwjaarsdag voor Brandweer Nieuwehorne | RondOm Vandaag regionaal nieuws voor Heerenveen en omstreken
woensdag 27 januari, 2021 04:10
Logo rondomvandaag.nl/heerenveen
<p>De boom die over de Schoterlandseweg lag.</p>

De boom die over de Schoterlandseweg lag.

(Foto: Brandweer Nieuwehorne)

Drukke Nieuwjaarsdag voor Brandweer Nieuwehorne

De vrijwillige brandweermensen van Nieuwehorne hadden een drukke Nieuwjaarsdag met twee uitrukken. De eerste was al in de zeer vroege ochtend, om de politie en ME notabene te assisteren in het eigen dorp, waar een omgezaagde boom over de Schoterlandseweg lag en in de fik was gestoken.


“Ter plaatse bleek een grote groep jongeren van zoon 40 á 50 man een boom te hebben omgezaagd en in brand gestoken. De politie en ME heeft de grote groep op afstand gehouden zodat wij veilig ons werken konden doen! De foto’s bij dit bericht tonen dat de vrijwillige brandweerlieden bescherming van de ME en politie nodig hadden om hun werk te doen.

Twintig koeien in de gierkelder beland

‘s Middags vlak na één uur gingen de piepers weer af: het korps werd opgeroepen om mee te helpen met het redden van koeien die in Noardburgum in een gierkelder waren beland. “We werden gevraagd om met de veetakel onze collega’s van Brandweer de Westereen, Brandweer Kollum en Brandweer Mantgum af te lossen bij de megaklus in Noardburgum. Op een boerderij daar, waren twintig koeien door de roosters gezakt door dat er een stuk van de vloer was ingestort.”

Goede samenwerking met andere brandweerkorpsen

“De collega’s van de Westereen, Kollum en Mantgum waren al de hele ochtend druk doende met deze intensieve mega klus en hebben dan ook 17 van de 20 koeien in goede gezondheid uit de put weten te halen. Daarna hebben ze  besloten om rond 13.00 af te lossen en ons samen met de collega’s van Brandweer Burgum op te piepen. Wij hebben in goede samenwerking met de post Burgum de laatste drie koeien ook in goeie gezondheid er uit weten te halen.”

“Na een inzet van ruim vijf uren waren we rond 18.15 uur weer terug in Nieuwehorne en inzet gereed op de kazerne. Mooi om te zien hoe we deze mega klus met verschillende korpsen tot een goed einde hebben gebracht.”

Meer berichten