Eén van de spandoeken waarmee wordt geattendeerd op het belang van goede fietsverlichting.
Eén van de spandoeken waarmee wordt geattendeerd op het belang van goede fietsverlichting. Foto: Gemeente Heerenveen

Gemeente vraagt aandacht voor fietsverlichting

Samenleving

De gemeente Heerenveen wil iedereen alvast wijzen op het grote belang van goede fietsverlichting omdat het nu in het najaar weer vroeg donker is en goede zichtbaarheid in het verkeer van levensbelang kan zijn. Om aandacht te vragen voor de veiligheid van fietsers in het donker biedt de gemeente Heerenveen dit jaar elke basisschool in de gemeente een gepersonaliseerd spandoek en een sjabloonpakket aan. Ook worden fietsroutes voorzien van spandoeken. 

De spandoeken attenderen op het aanzetten van de fietsverlichting. Wethouder van Veen: “Om kinderen veilig in het donker te laten fietsen, bieden we dit jaar alle basisscholen een spandoek met de naam van de school en sjabloonpakket aan. Speciaal gemaakt voor basisscholen in de gemeente Heerenveen”. Ook worden op verschillende (school)fietsroutes in de gemeente spandoeken opgehangen. De spandoeken kunnen jaarlijks opnieuw gebruikt worden.

Sjabloonpakket voor scholen
Naast de spandoeken krijgen de scholen ook een sjabloonpakket. Het sjabloonpakket bevat allerlei leuke en handige sjablonen om in de schoolomgeving met krijt aandacht te vragen voor verkeer. In het pakket zitten bijvoorbeeld pijlen en voetstapjes om een looprichting aan te geven, een sjabloon met “Licht aan” en een “Niet Parkeren” sjabloon. In het kader van corona kunnen de sjablonen ook heel handig ingezet worden voor het aangeven van wachtplekken voor ouders en looproutes op het plein.

Fietsersbond in actie bij voortgezet onderwijs
In december kun je ‘s morgens vroeg bij de scholen voor het voortgezet onderwijs in Heerenveen zomaar een vrijwilliger van de Fietsersbond tegen komen. Fietsers zonder licht worden aangesproken en krijgen gratis fietsverlichting aangeboden, gesponsord door het ROF.

De fietsverlichtingscampagne is een landelijke campagne die wordt gesteund door partijen, zoals Fietsersbond, VVN, ANWB, Sport Fryslân, het regionaal orgaan verkeersveiligheid in Fryslân (ROF) en gemeente Heerenveen.

Afbeelding
Duidelijkheid over beheer oevers langs Friese vaarwegen Natuur 3 uur geleden
Het afkoppelen van de regenpijp.
Week van de Groene Tuin helpt Friezen op weg om tuin te vergroenen Natuur 5 uur geleden
Op deze plek in Katlijk komt straks een geweldige speeltuin, hopelijk met uw hulp!
Katlijk komt samen voor speel- en ontmoetingsplek Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
Achter de doeken van Aerial Yoga Sport 15 uur geleden
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 27 mrt, 20:00
Afbeelding
FryslânDOK: Prins Dokkum Cultuur 27 mrt, 18:00
Gerrit en Els willen nooit meer weg uit Heerenhage.
Op pad met camper, boot of motor, maar altijd komen Gerrit en Els weer thuis in Heerenhage Wonen 27 mrt, 12:00
Afbeelding
De Bibliotheek en Steunpunt de Barones bieden hulp bij belastingaangifte Verhalen uit de buurt 27 mrt, 10:00