Zo komt het gebied er uiteindelijk uit te zien in zijn geheel.
Zo komt het gebied er uiteindelijk uit te zien in zijn geheel. Foto: Heerenveen Beter Bereikbaar

Werk aan nieuw viaduct K.R. Poststraat begint 16 november

Samenleving

Aannemer BAM Infra start maandagavond 16 november met werkzaamheden aan het viaduct over de K R Poststraat in Heerenveen. Tijdens de werkzaamheden zijn er op de K R Poststraat minder rijstroken beschikbaar. Om filevorming te voorkomen wordt geadviseerd de omleidingsroute te volgen.

De oprit naar de A32 richting Leeuwarden wordt omgelegd. Verkeer vanuit het centrum kan straks direct rechtsaf de snelweg op rijden. Aannemer BAM verbreedt hiervoor het viaduct, zodat ruimte ontstaat voor de nieuwe invoegstrook.

Om de werkzaamheden veilig uit te kunnen voeren zet de aannemer in de nacht van maandag 16 op dinsdag 17 november de vluchtstrook bovenop het viaduct af. Op hetzelfde moment wordt onder het viaduct het aantal rijstroken teruggebracht van drie naar twee per rijrichting. Deze situatie blijft tot na de zomer van 2021 van kracht.

Adviesroute
Om de verkeersdrukte op de K R Poststraat te beperken, geldt vanaf dinsdagochtend 17 november een adviesroute voor verkeer richting het IBF terrein. Het advies is om te rijden via afrit Tjalleberd op de A7 in plaats van gebruik te maken van afrit Heerenveen-Centrum op de A32. Verkeer komend vanuit richting Meppel in de richting centrum wordt geadviseerd om afrit Heerenveen/Oranjewoud (11) te nemen.

Weekendwerkzaamheden K R Poststraat
Voordat het viaduct over de K R Potstraat wordt verbreed, moet er eerst een stuk worden gesloopt. Dit gebeurt in de eerste twee weekenden van december. Daarbij wordt het verkeer in beide rijrichtingen op de K R Poststraat over één rijbaan geleid.

Sluiting afrit vanuit Meppel
Vanaf 2 januari 2021 start BAM met het verleggen van de afrit Heerenveen Centrum vanuit de richting Meppel. Dit is nodig om ruimte te maken voor de nieuwe oprit richting Leeuwarden. Voor deze werkzaamheden sluiten we de afrit af tot na de zomer van 2021.

Vlot en veilig de A32 op en af
Het Project Heerenveen Beter Bereikbaar is een samenwerking van de gemeente Heerenveen, provincie Fryslân en Rijkswaterstaat. Heerenveen kent een grote verkeersdrukte in de ochtend- en avondspits. Om de verkeerssituatie vlotter en veiliger te maken, worden de op- en afritten van de A32 en de wegen naar de op- en afritten (K.R. Poststraat en Oranje Nassaulaan) verbeterd. Tijdens de werkzaamheden ervaren omwonenden en het verkeer hinder.

Afbeelding
Column Desirée van Dijk-Attema: Uitstellen Column 13 uur geleden
Afbeelding
Hondje Binky in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Rosie nieuw in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
BROED, biodiversiteitsfestival - 11 mei 2024 - Alde Leie Evenement 19 uur geleden
Afbeelding
TV-serie Tot het Einde Gezondheid 23 uur geleden
Afbeelding
Makelaar en taxateur Yvette Westerhof denkt mee over duurzaamheid Zakelijk nieuws 22 apr, 18:00
Afbeelding
Delta Impuls schiet uit slof en is zeker van lijfsbehoud Sport 22 apr, 10:00
Afbeelding
Weekend van het verdedigingserfgoed Educatie 21 apr, 18:00